Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 21:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Χωρίς αυξήσεις μισθών οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης για φέτος

Microsoft: Χωρίς αυξήσεις μισθών οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης για φέτος

Η Microsoft δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης για φέτος, μετά την πραγματοποίηση αυξήσεων σε ορισμένους από αυτούς το 2022.

Η Microsoft θα αναβάλει τις αυξήσει στους μισθούς των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δήλωσε ο CEO Satya Nadella στους υπαλλήλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τετάρτη, επικαλούμενος τις οικονομικές συνθήκες και την επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες της Microsoft να μειώσει το κόστος, καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται και οι πελάτες περιορίζουν τις δαπάνες. Τον Ιανουάριο η εταιρεία δήλωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή λίγο κάτω από το 5% του εργατικού δυναμικού της. Η Alphabet, η Amazon, η Meta και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης μειώσει τις θέσεις τους τους τελευταίους μήνες.

Πέρυσι, καθώς ο πληθωρισμός έπληττε την οικονομία, η Microsoft σχεδόν διπλασίασε τον προϋπολογισμό για τις αυξήσεις των αποδοχών και ενίσχυσε τη διάθεση μετοχών για ορισμένους υπαλλήλους.

«Θα διατηρήσουμε και φέτος τον προϋπολογισμό μας για τα μπόνους και τις απολαβές μετοχών, ωστόσο δεν θα υπερκαλύψουμε τον προϋπολογισμό στον βαθμό που το κάναμε πέρυσι, φέρνοντάς τον πιο κοντά στους ιστορικούς μας μέσους όρους», έγραψε ο Nadella στο email.

Η Microsoft δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Nadella δήλωσε ότι τα μπόνους απόδοσης για τα κορυφαία στελέχη της Microsoft θα μειωθούν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Τον Απρίλιο, η επικεφαλής των οικονομικών της Microsoft, Amy Hood, δήλωσε ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων στο τρέχον τρίμηνο θα επιβραδυνθεί στο 6,7% από 7,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η εταιρεία κάλεσε επίσης για αύξηση των λειτουργικών δαπανών κάτω από 2%, σε σύγκριση με την αύξηση 7,4% το πρώτο τρίμηνο.

Εκτός από τα σχόλιά του για τις αμοιβές, ο Nadella τόνισε την προσπάθεια της Microsoft να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

«Είμαστε ξεκάθαροι ότι προωθούμε μια σημαντική αλλαγή σε αυτή τη νέα εποχή της ΑΙ, και το κάνουμε αυτό σε ένα δυναμικό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες μακροοικονομικές αβεβαιότητες», έγραψε ο Nadella.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη νεοσύστατη εταιρεία OpenAI, η οποία βασίζεται στο cloud Azure της Microsoft για να τρέξει το viral chatbot ChatGPT και να παρέχει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-4 για την τροφοδοσία εφαρμογών από τη Microsoft και μια σειρά άλλων εταιρειών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Η Microsoft κάνει την πρώτη της συμφωνία για πυρηνική σύντηξη

Το θαύμα του Skype – Πώς μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα έγινε εργοστάσιο μονόκερων

Προειδοποίηση Warren Buffett: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν την ατομική βόμβα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News