Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 20:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Εργαζόμενοι περνούν έως και 8 ώρες την εβδομάδα σε meetings και είναι λιγότερο παραγωγικοί

Microsoft: Εργαζόμενοι περνούν έως και 8 ώρες την εβδομάδα σε meetings και είναι λιγότερο παραγωγικοί

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς πόσες διαδικτυακές συναντήσεις έχει κάθε εβδομάδα, που – όπως λέει το δημοφιλές αστείο – θα μπορούσαν να γίνουν μέσω ενός email.

Νέα έρευνα από τη Microsoft δείχνει τις διαστάσεις που έχει πάρει το εν λόγω φαινόμενο. Από τον Φεβρουάριο του 2020, οι άνθρωποι συμμετέχουν σε τρεις φορές περισσότερες συναντήσεις και κλήσεις του Microsoft Teams εβδομαδιαίως στη δουλειά, μια τεράστια αύξηση ύψους 192%. Μάλιστα, υπάρχουν εργαζόμενοι που φτάνουν να χρησιμοποιούν το Teams για σχεδόν 8 ώρες, ή αλλιώς αφιερώνουν μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα, κάθε εβδομάδα μόνο σε διαδικτυακές συσκέψεις.

Η απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία αφαίρεσε ευκαιρίες για αυθόρμητες συναντήσεις στο γραφείο, οδήγησε σε υπερβολικά πολλά meetings και τώρα, τρία χρόνια αργότερα, οι εταιρείες προσπαθούν να διορθώσουν την πορεία, βρίσκοντας τρόπους να κάνουν τις προσωπικές και εικονικές συναντήσεις πιο αποτελεσματικές και λιγότερο συχνές.

Τα meetings στον πυρήνα τους, δεν είναι το θέμα, λέει η Colette Stallbaumer, γενική διευθύντρια για το Microsoft 365 και το «μέλλον της εργασίας» στη Microsoft. Ο βασικός τους στόχος, που είναι η εύρεση καινοτόμων ιδεών, η ενημέρωση των εργαζομένων για σημαντικά γεγονότα στην εταιρεία ή η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους να αισθάνονται αφοσιωμένοι.

Αλλά όταν οι συσκέψεις είναι μακροχρόνιες, διενεργούνται με αποτελεσματικό τρόπο και δεν έχουν ξεκάθαρο σκοπό, γίνονται πηγή άγχους για τους υπαλλήλους και τους διευθυντές τους, εξηγεί.

Στην πραγματικότητα, οι αναποτελεσματικές συναντήσεις είναι η Νο. 1 απόσπαση της προσοχής στο χώρο εργασίας που βλάπτει την παραγωγικότητα, ακολουθούμενη από υπερβολικά πολλές συναντήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft σε 31.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, η οποία διεξήχθη μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023.

Προσπαθώντας να βρουν μία λύση, ορισμένες εταιρείες έχουν εισαγάγει νέες πολιτικές συναντήσεων τους τελευταίους μήνες για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να ανακτήσουν χρόνο. Τον Ιανουάριο, η Shopify ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με τρία ή περισσότερα άτομα και ότι απαγορεύει όλες τις συναντήσεις τις Τετάρτες, σύμφωνα με το CNBC.

Ως αποτέλεσμα, ο μέσος χρόνος που αφιέρωσαν οι εργαζόμενοι σε συναντήσεις μειώθηκε κατά 33% μόνο τους πρώτους δύο μήνες του 2023 και η Shopify αναμένει ότι αρκετές ομάδες θα ολοκληρώσουν 25% περισσότερα έργα φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Με «συνάδελφο» την ΑΙ: Ποιες θα είναι οι πιο περιζήτητες δεξιότητες στην εργασία

Γιατί δεν πρέπει να είστε φίλοι με το αφεντικό σας στη δουλειά

Το ντόμινο των αποχωρήσεων στη δουλειά: Τι γίνεται όταν φεύγουν κορυφαίοι εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS