Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 09:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AI: Ο Λευκός Οίκος είπε στους CEOs της τεχνολογίας να προστατεύσουν το κοινό από τους κινδύνους

AI: Ο Λευκός Οίκος είπε στους CEOs της τεχνολογίας να προστατεύσουν το κοινό από τους κινδύνους

Εντολή να προστατεύσουν το κοινό από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έλαβαν οι CEOs των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, από τον Λευκό Οίκο.

Ο Sundar Pichai της Google, ο Satya Nadella της Microsoft και ο Sam Altmann της OpenAI (της εταιρείας του ChatGPT), προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο, όπου τους είπαν ότι έχουν ηθικό καθήκον να προστατεύσουν την κοινωνία.

Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές ότι ενδέχεται να ρυθμίσει περαιτέρω τον τομέα.

Οι CEOs της τεχνολογίας ενημερώθηκαν ότι εναπόκειται στις εταιρείες να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των προϊόντων τους», με την αμερικανική κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι είναι ανοιχτή σε νέους κανονισμούς και νομοθεσίες που να καλύπτουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Sam Altman της OpenAi είπε στους δημοσιογράφους ότι σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του κλάδου, τα στελέχη βρίσκονται «παραδόξως στην ίδια σελίδα για το τι πρέπει να συμβεί».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris ανέφερε σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση ότι η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις ζωές, αλλά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ιδιωτική ζωή και τα πολιτικά δικαιώματα. Ο κλάδος έχει «μια ηθική και νομική ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλεια των προϊόντων του», είπε.

Οι εκκλήσεις για ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ακούγονται πιο δυνατά, καθώς φουντώνουν και οι φωνές γύρω από τους πιθανούς κινδύνους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης, Geoffrey Hinton, παραιτήθηκε τη δουλειά του στη Google, λέγοντας ότι μετάνιωσε για τη δουλειά του. Ορισμένοι από τους κινδύνους των chatbot είναι «αρκετά τρομακτικοί», είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πότε οι μηχανές θα γίνουν εξυπνότερες από τον άνθρωπο – Ο Έλληνας «μάγος» της ΑΙ προβλέπει

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει αληθινή ζημιά, λέει γκουρού της Microsoft

Ο νονός της AI παραιτείται γιατί φοβάται τα chatbots: Θα γίνουν πιο έξυπνα από εμάς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News