Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 07:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IBM: Σταματά τις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που μπορεί να καλύψει η AI

IBM: Σταματά τις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που μπορεί να καλύψει η AI

Τα σχέδια που έχει, για να σταματήσει να προσλαμβάνει ανθρώπους σε θέσεις που μπορεί να καλύψει η τεχνητή νοημοσύνη, αποκάλυψε ο τεχνολογικός κολοσσός IBM, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σοβαρές και απτές απειλές που έχει θέσει η τεχνητή νοημοσύνη στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με το Forbes.

Αναλυτικότερα, ο CEO της εταιρείας Arvind Krishna, είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ότι πιστεύει ότι περίπου το 30% από 26.000 θέσεις που δεν συναναστρέφονται με πελάτες, όπως οι θέσεις εργασίας στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη σε μια περίοδο πέντε ετών, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 7.800 χαμένες θέσεις εργασίας.

Τα καθήκοντα ανθρώπινου δυναμικού όπως η τεκμηρίωση των μετακινήσεων εργαζομένων σε διαφορετικά τμήματα και η σύνταξη επιστολών επαλήθευσης απασχόλησης θα είναι πιθανότατα από τα πρώτα που θα αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο Krishna.

Από την άλλη πλευρά, όπως υπογράμμισε, οι θέσεις εργασίας που επικεντρώνονται στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την ανάπτυξη λογισμικού στην εταιρεία των 260.000 εργαζομένων, δεν θα επηρεαστούν τα επόμενα χρόνια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο νονός της AI παραιτείται γιατί φοβάται τα chatbots: Θα γίνουν πιο έξυπνα από εμάς

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Eκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν, τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν

Οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση δυναμικής διαχείρισης κινδύνων εν μέσω αβέβαιων καιρών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News