Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Ετοιμάζει το δικό του chatbot – παρότι θα «καταστρέψει τον πολιτισμό»

Elon Musk: Ετοιμάζει το δικό του chatbot – παρότι θα «καταστρέψει τον πολιτισμό»

«Σφήνα» στον πόλεμο της Microsoft και της Google για την τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει ο Elon Musk, παρότι προειδοποιεί ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να οδηγήσει στην «καταστροφή του πολιτισμού».

Όπως είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε συνέντευξή του, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «τρίτη επιλογή» μεταξύ της OpenAI (η οποία υποστηρίζεται από την Microsoft) και των Google και DeepMind της Alphabet.

Τον Μάρτιο, ο Musk ίδρυσε μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με την επωνυμία X.AI στην πολιτεία της Νεβάδα. Τον ίδιο μήνα, υπέγραψε επίσης μια ανοιχτή επιστολή, μαζί με εκατοντάδες άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες της τεχνολογίας, που ζητούσαν μια εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Ο Musk έχει υπάρξει ένας έντονος επικριτής των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της OpenAI, στην ίδρυση της οποίας συμμετείχε και ο ίδιος.

Η νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι μέρος των σχεδίων του για την κατασκευή μιας εφαρμογής για τα πάντα, που ονομάζεται X.

Οι ανησυχίες του

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Musk εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον έλεγχο και την επιρροή που έχει η Microsoft πάνω στην OpenAI, την εταιρεία που έφτιαξε το ChatGPT. Επίσης έδειξε να προβληματίζεται για τη στροφή της startup από το καθεστώς της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης.

Ανάμεσα στις ανησυχίες του είναι και ότι τα chatbots ακολουθούν υπερβολικά την πολιτική ορθότητα,  ενώ όπως είπε ο επιχειρηματίας, η δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα επικεντρώνεται στην αλήθεια και στην προσπάθεια «κατανόησης τη φύση του σύμπαντος».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυθεντίες της AI προειδοποιούν: Σταματήστε τα συστήματα, υπάρχουν κίνδυνοι

Η Κίνα βάζει όρια στη τεχνητή νοημοσύνη

Τι απαντά ο CEO της OpenAI σε όσους ζητάνε παύση της ΤΝ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News