Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 23:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Πτώση για Dow και S&P 500 – Ώθηση στον Nasdaq από την Google

Wall Street: Πτώση για Dow και S&P 500 – Ώθηση στον Nasdaq από την Google

Ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν με πτώση την Πέμπτη, παρασυρόμενοι από την Walt Disney Co, η οποία ανακοίνωσε ασθενέστερη αύξηση των συνδρομητών, και από την πτώση των περιφερειακών τραπεζικών και ενεργειακών μετοχών.

Από την άλλη πλευρά οι μετοχές της Alphabet Inc έδωσαν ώθηση στον Nasdaq, που έκλεισε σε θετικό έδαφος, μία ημέρα αφότου η Google παρουσίασε περισσότερα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τη Microsoft Corp. Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν και ήταν από τις μεγαλύτερες αρνητικές επιρροές στον S&P 500 και τον Nasdaq.

Οι μετοχές της PacWest Bancorp υποχώρησαν, αφού ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 9,5% την περασμένη εβδομάδα και ότι είχε τοποθετήσει περισσότερες εμπράγματες εξασφαλίσεις στη Federal Reserve για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Άλλες μετοχές περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν επίσης, καθώς η είδηση αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την υγεία του κλάδου μετά την πρόσφατη κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών.

Οι μετοχές της Walt Disney διολίσθησαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας αργά την Τετάρτη.

Ο τομέας της ενέργειας υποχώρησε ακολουθώντας την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

O S&P 500 .SPX έχασε 7,02 μονάδες ή 0,17% και έκλεισε στις 4.130,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 22,07 μονάδες ή 0,18% στις 12.328,51 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 221,82 μονάδων ή 0,66%, στις 33.309,51 μονάδες.

Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν άλμα στις τελευταίες συναλλαγές, αφού ο Elon Musk ανέφερε σε ένα tweet ότι βρήκε νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ δήλωσε ότι περίπου 113 από τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας θα επωμιστούν το κόστος αναπλήρωσης των 16 δισ. δολαρίων κάλυψης που έχει καταβάλει ο Οργανισμός για την κρίση.

Επίσης, η πρόσφατη αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ κράτησε τους επενδυτές σε εγρήγορση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News