Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 19:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αρνείται τα πάντα η Western Alliance

ΗΠΑ: Αρνείται τα πάντα η Western Alliance

Η Western Alliance Bancorp διέψευσε δημοσίευμα ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης του συνόλου ή μέρους της επιχείρησής της. «Αυτή η ιστορία είναι απολύτως ψευδής, δεν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό», είπε σε ένα email η Stephanie Whitlow, επικεφαλής μάρκετινγκ της Western Alliance.

Οι Financial Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι η εταιρεία με έδρα το Phoenix έχει προσλάβει συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές της, επικαλούμενη δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, προσθέτοντας ότι οι διαβουλεύσεις της τράπεζας ήταν σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να μην καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα. 

Σε ανακοίνωσή της, η Western Alliance είπε ότι δεν διερευνά κάποια πώληση ούτε έχει προσλάβει έναν σύμβουλο για να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές. Η ιστορία «είναι κατηγορηματικά ψευδής από όλες τις απόψεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο του άρθρου που να είναι αληθινό», είπε η Western Alliance, προσθέτοντας ότι «εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές ως απάντηση στο δημοσίευμα».

Οι εκπρόσωποι των Financial Times δεν απάντησαν αμέσως σε ένα email που ζητούσε σχόλιο από το Bloomberg.

H μετοχή της τράπεζας που έχει υποχωρήσει κατά 50% φέτος έως και χθες Τετάρτη, συνέχισε να υποχωρεί και την Πέμπτη. Η μετοχή σημείωσε πτώση έως και 62% μετά το δημοσίευμα των Financial Times, προτού υποχωρήσουν οι απώλειες αφού η Western Alliance αρνήθηκε τις συνομιλίες, με τη διαπραγμάτευση  να διακόπτεται πολλές φορές όλο το πρωί.

Η Western Alliance είχε νωρίτερα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές εν μέσω συνεχιζόμενης αναταραχής στον περιφερειακό τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα επίπεδα των καταθέσεών της έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η τράπεζα δεν γνώρισε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και άλλες πρόσφατες ειδήσεις του κλάδου», ανέφερε η Western Alliance σε δήλωση αργά την Τετάρτη.

Η First Republic εξαγοράστηκε από την JPMorgan Chase & Co. νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια έκτακτη εξαγορά που σχεδιάστηκε από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη χρεοκοπία τραπεζών των ΗΠΑ. Αλλά η επίλυση της δεινής κατάστασης της First Republic απέτυχε να ηρεμήσει τους επενδυτές που ανησυχούν ότι η αναταραχή που προκαλείται από την αύξηση των επιτοκίων και το άγχος στον τομέα των εμπορικών ακινήτων θα βρει περισσότερα θύματα.

Η Western Alliance, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Kenneth A. Vecchione, έχει επανειλημμένα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την οικονομική της ισχύ. Η τράπεζα εξέδωσε δύο δημόσιες ενημερώσεις τον Μάρτιο και μια άλλη στις αρχές Απριλίου.

Στη δήλωση της Τετάρτης, η Western Alliance ανέφερε ότι οι συνολικές καταθέσεις ήταν 48,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, από 48,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα και αμετάβλητες από την Παρασκευή. Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης την καθοδήγησή της για 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αύξηση των καταθέσεων σε τρίμηνο σε σχέση με το τρίμηνο.

Η πτώση ακολούθησε μια παρόμοια βουτιά στην PacWest Bancorp, η οποία βυθίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι η τράπεζα εξετάζει μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης. Η PacWest επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς πιθανούς επενδυτές.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News