Business & Finance Σάββατο 29/04/2023, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιονομική «ανάσα» από την Ε.Ε. για όσους επενδύουν στην παραγωγή πυρομαχικών

Δημοσιονομική «ανάσα» από την Ε.Ε. για όσους επενδύουν στην παραγωγή πυρομαχικών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει επιπλέον χρόνο στα κράτη μέλη για να εξισορροπήσουν τους προϋπολογισμούς τους, εφόσον επενδύουν στην αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι στρατιωτικές δαπάνες, συμπεριλαμβανόμενων εκείνων που γίνονται για πυρομαχικά, θα θεωρηθεί ότι υποστηρίζουν έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της Ε.Ε. και θα παρατείνουν τον χρόνο που έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις για την δημοσιονομική προσαρμογή έως και στα επτά χρόνια, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο με αξιωματούχους της Ε.Ε.

Η ιδέα είναι μέρος της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε. Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, αναμένεται και η δημοσιοποίηση του σχεδίου της Κομισιόν να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία.

Τα πυρομαχικά έχουν γίνει προτεραιότητα για την Ευρώπη, έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. H E.E. έχει δεσμευτεί να δώσει 1 εκατομμύριο οβίδες στο Κίεβο τους επόμενους 12 μήνες για να υποστηρίξει την πολεμική του προσπάθεια και θα πρέπει να αναπληρώσει τα αποθέματά του και να ενισχύσει την παραγωγή του για να αποφύγει μελλοντικές ελλείψεις.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι υπουργοί Οικονομικών διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Το ΔΝΤ χαιρετίζει τις προτάσεις της ΕΕ για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας: Ικανοποίηση στην Αθήνα, αντιδράσεις στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News