Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 22:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockheed και Rheinmetall ετοιμάζουν μία γερμανική έκδοση των εκτοξευτών πυραύλων HIMARS

Lockheed και Rheinmetall ετοιμάζουν μία γερμανική έκδοση των εκτοξευτών πυραύλων HIMARS

Οι εταιρείες Lockheed Martin και Rheinmetall ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός γερμανικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος το οποίο θα είναι στην ίδια κατηγορία με τα HIMARS που προμηθεύει η Lockheed στην Ουκρανία.

Το HIMARS είναι ένα σύστημα εκτόξευσης πυραύλων που μπορεί να εκτοξεύει πολλούς κατευθυνόμενους πυραύλους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πύραυλοι που έχει προμηθευτεί η Ουκρανία έχουν βεληνεκές γύρω στα 80 χλμ. (50 μίλια) και οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τους έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες  έναντι στόχων σε ρωσικές θέσεις.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης και ότι το νέο όπλο θα ενσωματώνει υφιστάμενα γερμανικά εξαρτήματα.

«Ο συνδυασμός των αποδεδειγμένων δυνατοτήτων και της ολοκληρωμένης τεχνογνωσίας της Lockheed Martin και της εξειδίκευσης της Rheinmetall στην παραγωγή θα αποδειχθεί μοναδική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetal, Armin Papperger. 

«Η συμφωνία θα παρέχει την ευκαιρία να εξασφαλιστική βασική τεχνογνωσία και θα προσθέσει σημαντική αξία στη Γερμανία», πρόσθεσε.

«Η Lockheed Martin προσβλέπει στη συνεργασία και τη βελτιστοποίηση των κοινών μας πόρων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών για άμυνα» σημείωσε η αντιπρόεδρος για τους τακτικούς πυραύλους της Lockheed, Paula Hartley.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News