Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 12:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Απρόσμενη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Απρόσμενη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Αισθητά περισσότερο του αναμενομένου ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, σε έναν μήνα στον οποίο οι φόβοι για οικονομική ύφεση είχαν ξεπροβάλλει, εντούτοις οι μεταποιητές ουδόλως επηρεάσθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επίσημη στατιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, η παραγωγή των βιομηχανιών στις 19 χώρες που μοιράζονται του ευρώ, τον Αύγουστο σημείωσε άνοδο 1,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022 και 2,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Και οι δύο ρυθμοί είναι υπερδιπλάσιοι των εκτιμήσεων για 0,6% σε μηνιαία και 1,2% σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή είχε συρρικνωθεί κατά 2,3% σε μηνίαια και κατά 2,5% σε ετήσια βάση. 

Η παραγωγή των κεφαλαιουχικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 2,8% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγή για τα καταναλωτικά προϊόντα.

Στις επιμέρους μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, η παραγωγή των βιομηχανιών συρρικνώθηκε κατά 0,5% στη Γερμανία, ενώ τουναντίον σημείωσε άνοδο 2,5% και 2,3% σε Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News