Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 20:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Boeing εξακολουθεί να σχεδιάζει την αύξηση παραγωγής του 737 Jets παρά τα τελευταία προβλήματα

Η Boeing εξακολουθεί να σχεδιάζει την αύξηση παραγωγής του 737 Jets παρά τα τελευταία προβλήματα

Η Boeing Co. προχωράει με τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής του αεροσκάφους 737 jetliner της, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από ένα νέο ελάττωμα παραγωγής που αποκαλύφθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμά της για το 737, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων των τιμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dave Calhoun την Τρίτη σε μια διαδικτυακή συνάντηση των μετόχων της. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Boeing σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του αεροσκάφους στενής ατράκτου που αποτελεί το βασικό της εργαλείο κατά 23% έως τα μέσα του έτους.

Ο Calhoun δήλωσε ότι η Boeing κατανοεί το κόστος που αντιμετωπίζει για την επισκευή των επηρεαζόμενων αεροσκαφών στην παραγωγή και την αποθήκευση, αλλά έδωσε λίγες νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη διακοπή του 737, την οποία η εταιρεία γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα. Δήλωσε στους επενδυτές ότι η τελευταία περιπέτεια δεν θα εμποδίσει την Boeing να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της να βγάλει 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η επαναφορά του 737 Max στα επίπεδα παραγωγής πριν από την απότομη προσγείωση είναι ζωτικής σημασίας αν η Boeing θέλει να επιστρέψει στα επίπεδα ρευστότητας που την έκαναν αγαπημένη της Wall Street την περασμένη δεκαετία. Η κατασκευάστρια αεροσκαφών έδειχνε να αλλάζει πορεία αφού παρέδωσε περισσότερα αεροσκάφη το πρώτο τρίμηνο από την αντίπαλη Airbus SE, για πρώτη φορά εδώ σχεδόν πέντε χρόνια.

Τότε ήρθε, στις 13 Απριλίου, η ανακάλυψη ενός δυνητικά δαπανηρού νέου προβλήματος που επηρεάζει εκατοντάδες 737 Max που κατασκευάστηκαν από το 2019. Η είδηση μείωση κατά περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια την αγοραία αξία της Boeing στις συναλλαγές της επόμενης ημέρας. Για τους επενδυτές, ήταν μια υπενθύμιση ότι οι εταιρείες που υποστηρίζουν τα εργοστάσια της Boeing και της Airbus παλεύουν με τα δικά τους ζητήματα, προσθέτοντας έναν επιπλέον κίνδυνο στα σχέδια για ταχεία εκτόξευση της παραγωγής αεροσκαφών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

H Boeing σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αεροσκαφών 737

Το αεροδρόμιο που θέλει να «ρίξει πόρτα» στα ιδιωτικά τζετ

Η Boeing αναμένεται να πουλήσει σχεδόν 80 αεροπλάνα 787 σε αεροπορικές εταιρείες της Σαουδ. Αραβίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News