Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 11:58
BUSINESS & FINANCE

EasyJet: Πρόβλεψη για απογείωση κερδών – Παραμένει ισχυρή η ζήτηση για ταξίδια

Η EasyJet Plc αύξησε τον στόχο των κερδών της για δεύτερη φορά φέτος εν μέσω ισχυρών κρατήσεων

EasyJet: Πρόβλεψη για απογείωση κερδών – Παραμένει ισχυρή η ζήτηση για ταξίδια

Η EasyJet Plc αύξησε τον στόχο των κερδών της για δεύτερη φορά φέτος εν μέσω ισχυρών κρατήσεων για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και ισχυρής ζήτησης κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Η νέα πρόβλεψη που ανακοινώθηκε σήμερα κάνει λόγο για κέρδη προ φόρων 260 εκατ. στερλίνων, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 126 εκατ. Παράλληλα, τα έσοδα ανά θέση για το τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν περίπου κατά 20%, όπως ανέφερε η EasyJet, μετά από ισχυρές πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα, όταν εκτελούσε περίπου 1.600 πτήσεις την ημέρα με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα. Ο αερομεταφορέας αναμένει σχεδόν πλήρη χωρητικότητα κατά την αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου με περίπου 1.900 πτήσεις καθημερινά.

«Παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης, τα μπάτζετ των διακοπών παραμένουν αμετάβλητα, καθώς τα ταξίδια να είναι τα μόνα έξοδα που οι καταναλωτές θέλουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren.

Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν κέρδη περίπου 3%, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο φέτος κατά 62%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των 29 μελών του δείκτη Bloomberg World Airlines.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, οι κρατήσεις ανέρχονται περίπου στο 60% της χωρητικότητας  για το τρίτο τρίμηνο και άνω του 30% για το τέταρτο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερο από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, και μια «δυο ποσοστιαίες μονάδες» κάτω από το 2019. «Οι προορισμοί στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν οι πιο δημοφιλείς», είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δυναμική επανέναρξη του ΧΑ – Κέρδη στις ευρωαγορές

Ο υπερτουρισμός αποτρέπει τους ταξιδιώτες του Αυγούστου

Delta: Ζημιές το α’ τρίμηνο – Πρόβλεψη για ρεκόρ κρατήσεων το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News