Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 11:48
BUSINESS & FINANCE

Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή – Τα νέα δρομολόγια

Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή – Τα νέα δρομολόγια

Απευθείας σύνδεση Αθήνας με το Κουβέιτ, αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στις πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία με την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων σε Ριάντ και Τζέντα, αλλά και έναν νέο προορισμό, τη Νταμάμ, ανακοίνωσε η Aegean. Με τον τρόπο αυτό ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή και διασυνδέει μέσω του κόμβου της στην Αθήνα τις μεγαλύτερες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής με την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Aegean, η νέα απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ εντάσσεται στο θερινό πτητικό πρόγραμμα για το 2023 και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τον Ιούνιο. Αντίστοιχα, η διασύνδεση της Αθήνας με τη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας (το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας) θα ξεκινήσει τον Μάιο και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητα της αεροπορικής στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η λειτουργία του δρομολογίου προγραμματίζεται για όλο το χρόνο. Παράλληλα, η Aegean αυξάνει τον αριθμό των τακτικών εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη Τζέντα και το Ριάντ, ενδυναμώνοντας τον στόλο που εκτελεί τα δρομολόγια με νέα αεροσκάφη AIRBUS 321 neo. Σημειώνεται πως συνολικά, η AEGEAN θα πραγματοποιεί έως και 11 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία.  

Η δραστηριότητα της Aegean στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφετηρία την απευθείας διασύνδεση με τον Λίβανο με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις ήδη από το 2009, ενισχύεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η εταιρεία. Αυτό συμβαίνει μέσω προσθήκης νέων προορισμών (Αίγυπτος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και πλέον Κουβέιτ) και αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων και των προσφερόμενων θέσεων. Στόχος είναι καταστεί η Αθήνα και κατ’ επέκταση η Aegean κορυφαία επιλογή των ταξιδιωτών από τις αραβικές χώρες προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Επίσης, στο φετινό θερινό πρόγραμμα η Aegean θα διασυνδέει την Αθήνα με το Κάιρο με 2 καθημερινές πτήσεις και την Αλεξάνδρεια με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσφέροντας διπλάσιες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το Αμάν με έως 4 εβδομαδιαίες πτήσεις όλο το χρόνο, ενώ εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Βηρυτός που πραγματοποιείται καθημερινά και όλο το χρόνο, προστίθενται και νέα εποχικά δρομολόγια διασυνδέοντας απευθείας τη Μύκονο και το Ηράκλειο με τη Βηρυτό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύει την παρουσία της εκτός Ελλάδας η Aegean

Aegean: Τρία νέα δρομολόγια για Τελ Αβίβ στο θερινό πρόγραμμα

Νέα αποκλειστική συνεργασία της Aegean με την TUI France

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News