Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 15:19
BUSINESS & FINANCE

Οι αγορές προβλέπουν ένα καλό καλοκαίρι για τις αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση κερδών στις αερομεταφορές προβλέπουν ευρωπαϊκές τράπεζες, αναβαθμίζοντας μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

Οι αγορές προβλέπουν ένα καλό καλοκαίρι για τις αεροπορικές εταιρείες

Η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος προβλέπεται ιδιαιτέρως καλή για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ωθώντας την Deutsche Bank AG και την Barclays Plc να αναβαθμίσουν αρκετούς αερομεταφορείς, καθώς θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από την αύξηση των ναύλων, την ισχυρή ζήτηση και τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων.

Τα αεροπορικά ταξίδια υπέστησαν πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα lockdowns, οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οι περιορισμοί χωρητικότητας στα αεροδρόμια επηρέασαν τα κέρδη. Τώρα, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αερομεταφορείς προβλέπουν ανάκαμψη στα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, με την Deutsche Lufthansa AG να ενώνει τη φωνή της με όσους αναμένουν αύξηση κερδών στις αερομεταφορές. Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να δουν μια ταχύτερη ανάκαμψη των κερδών φέτος από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, δήλωσε η Deutsche Bank.

Οι αγορές προβλέπουν ένα καλό καλοκαίρι για τις αεροπορικές εταιρείες-1

Ακόμη και με συντηρητικές υποθέσεις σχετικά με τις αποδόσεις και τις τιμές των καυσίμων, οι αναλυτές Jaime Rowbotham και Andy Chu βλέπουν ότι τα λειτουργικά κέρδη το 2023 θα είναι αυξημένα κατά 20% από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Η θετική δυναμική είναι «δύσκολο να αγνοηθεί», έγραψαν σε ένα σημείωμα την Παρασκευή αναβαθμίζοντας την Air France-KLM SA, την ιδιοκτήτρια British Airways International Consolidated Airlines Group SA και τη Lufthansa στην κατηγορία buy.

Οι μετοχές και στις τρεις αεροπορικές εταιρείες ανέβηκαν την Παρασκευή, ενώ ο δείκτης Stoxx 600 Travel & Leisure σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 8 Μαρτίου.

Σε ξεχωριστό σημείωμα, η Barclays ανέφερε ότι αναμένει πως η ταξιδιωτική ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή παρά τις μακροοικονομικές ανησυχίες, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες θα επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων και το ασθενέστερο δολάριο. Ενώ οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αναφέρουν απώλειες για το πρώτο τρίμηνο, αυτές θα είναι «σημαντικά μειωμένες» σε σχέση με την περίοδο την πανδημίας, αναφέρεται στο σημείωμα.

«Επιπλέον, αναμένουμε ότι οι κρατήσεις και οι τιμές το καλοκαίρι θα παραμείνουν πολύ επωφελείς», έγραψαν οι αναλυτές, αναβαθμίζοντας τις συστάσεις τους για την EasyJet Plc και την IAG σε overweight.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ στις πτήσεις με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη – Πού πηγαίνουν τα περισσότερα

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για επιχειρηματικά ταξίδια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News