Business & Finance Πέμπτη 13/04/2023, 15:13
BUSINESS & FINANCE

Delta: Ζημιές το α’ τρίμηνο – Πρόβλεψη για ρεκόρ κρατήσεων το καλοκαίρι

Μεγαλύτερες απώλειες από προβλέψεις ανακοίνωσε η Delta Air Lines - Αναμένει «προκρατήσεις-ρεκόρ για το καλοκαίρι»

Delta: Ζημιές το α’ τρίμηνο – Πρόβλεψη για ρεκόρ κρατήσεων το καλοκαίρι

Μεγαλύτερες απώλειες από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ανακοίνωσε η Delta Air Lines για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, αλλά η πρόβλεψη για την περαιτέρω ανάπτυξη είναι αρκετά αισιόδοξη εξαιτίας της αυξημένες ζήτησης για ταξίδια παρά την αδυναμία της οικονομίας σε άλλους τομείς. Η είδηση έφερε κέρδη 4% στη μετοχή της στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο αμερικανικός αερομεταφορές με έδρα την Ατλάντα δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων του στο δεύτερο τρίμηνο στο εύρος του 15% με 17% από πέρυσι, με προσαρμοσμένα περιθώρια κέρδους ενισχυμένα έως και κατά 16% και κέρδη ανά μετοχή στα 2 με 2,25 δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν αύξηση εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο κατά 14,7% και κέρδη ανά μετοχή 1,66 δολάρια. Η αεροπορική εταιρεία προέβλεψε «προκρατήσεις-ρεκόρ για το καλοκαίρι». Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 17% από πέρυσι στο δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, το α’ τρίμηνο του 2023, τα προσαρμοσμένα έσοδα και τα κέρδη της Delta κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, με το κόστος ανά μονάδα (εξαιρουμένων των καυσίμων) να αυξάνεται κατά 4,7% σε ετήσια βάση, εν μέρει λόγω των χιονοθυελλών που καθήλωσαν τα αεροπλάνα. Η Delta ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2023 με προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 25 σεντς αντί της εκτίμησης των αναλυτών για 30 σεντς. Παρομοίως, τα προσαρμοσμένα της έσοδα κυμάνθηκαν στα 11,84 δισ. δολάρια αντί των 11.99 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές. Γενικότερα, η αεροπορική έκλεισε το τρίμηνο με ζημίες 363 εκατ. δολαρίων, επισημαίνοντας τη νέα τετραετή σύμβαση των πιλότων που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών κατά 34%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη απειλή για το Airbnb: Τάσεις φυγής από τους μεγάλους hosts

Γιατί πρέπει να κλείνετε το κινητό στο αεροπλάνο; Τι θα συμβεί εάν δεν το κάνετε

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News