Business & Finance Παρασκευή 24/02/2023, 11:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο deal στις αεροπορικές: Στην IAG η Air Europa

Νέο deal στις αεροπορικές: Στην IAG η Air Europa

Στον πλήρη έλεγχο της IAG περιέρχεται η Air Europa, καθώς ο αεροπορικός όμιλος εξαγόρασε έναντι 400 εκατ. ευρώ το υπολειπόμενο 80% που δεν κατείχε προηγουμένως. Πρόκειται για μία από τις πολλές εξαγορές που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογηθεί στον τομέα των αεροπορικών στην Ευρώπη, αφενός λόγω του έντονου ανταγωνισμού με τις low cost, αφετέρου εξαιτίας της ζημίας που προκάλεσε η πανδημία.

Σύμφωνα με την IAG, υπό την ομπρέλα της οποίας υπάγονται η British Airways, η Iberia, η Aer Lingues, η Vueling και η Level, η συμφωνία θα ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και θα βοηθήσει στην επέκτασή της προς την Ασία. Παράλληλα αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της βάσης της στη Μαδρίτη έναντι άλλων μεγάλων αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Η Air Europa θα διατηρήσει το όνομά της, αλλά θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Iberia μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σημειώνεται ότι η αεροπορική κατέχει 50 αεροπλάνα και έχει ήδη παραγγείλει επιπλέον 15. Ο στόλος της αποτελείται από αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner και Boeing 737.

Κατά την IAG η εξαγορά θα της επιτρέψει να μειώσει σημαντικά τα κόστη. Τα αποτελέσματα της νέας πολιτικής αναμένεται να φανούν μεταξυ του 2026 και το 2028, υπό την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει κύκλος εξαγορών στις ευρωπαϊκές αεροπορικές

Τι θα κάνει η Ιταλία με το «φάντασμα» της Alitalia

Δυναμικά ξεκίνησε η χρονιά για το «Ελ. Βενιζέλος» – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News