Business & Finance Πέμπτη 23/03/2023, 08:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το Patek Philippe είναι το ακριβότερο ρολόι που έχει πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία

Αυτό το Patek Philippe είναι το ακριβότερο ρολόι που έχει πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία

Ένα σπάνιο ρολόι της μάρκας Patek Philippe πωλήθηκε για 5,8 εκατ. δολάρια στο Χονγκ Κονγκ, στην υψηλότερη τιμή που έχει αγοραστεί ποτέ ένα ρολόι σε διαδικτυακή δημοπρασία.

Το ρολόι «Sky Moon Tourbillon», με μπλε χειροποίητο καντράν από σμάλτο που περιτριγυρίζεται με σκαλιστό χειροποίητο λευκό χρυσό, έφτασε αυτό το αστρονομικό ποσό, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών Christie’s.

Η τιμή δείχνει ότι οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για σπάνια ρολόγια παρά τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, μεταδίδει το Bloomberg. Τα ακριβά ρολόγια είναι μια αγαπημένη πολυτέλεια για τους τραπεζίτες που χρησιμοποιούν χρήματα από τα ετήσια μπόνους τους, για να τα αγοράσουν. 

Το ρολόι Patek Philippe, με αριθμό αναφοράς 6002G-001, πουλήθηκε αρχικά στη Γενεύη το 2015 και θεωρείται ένα από τα πιο σύνθετα ρολόγια στον κόσμο, αφού διαθέτει 12 ειδικές λειτουργίες στο μηχανισμό του. 

Οι τιμές μεταπώλησης και δημοπρασίας για μερικά από τα πιο δημοφιλή ρολόγια πολυτελείας που κατασκευάζονται από ελβετικές μάρκες από τη Rolex και την Patek έως την Audemars Piguet εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, μειώθηκαν απότομα καθώς τα επιτόκια άρχισαν να αυξάνονται και τα κρυπτονομίσματα, να καταρρέουν.

«Συνεχίζει να υπάρχει μια εξαιρετικά ζωντανή αγορά ρολογιών σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις έντονες παγκόσμιες προσφορές που σημείωσε αυτή η πώληση», δήλωσε ο Alexandre Bigler, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ρολογιών στον οίκο δημοπρασιών Christie’s Asia Pacific.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το ιστορικό Flatiron Building στη Νέα Υόρκη βγαίνει σε πλειστηριασμό 

Ελβετία: Σε δημοπρασία σκελετός T-rex μήκους 11,5 μέτρων κι εκτιμώμενης αξίας άνω των 8 εκατ. δολ.

Ασπίδα στον πληθωρισμό: Διψήφιες αποδόσεις για έργα τέχνης, ρολόγια, τσάντες, κρασιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS