Business & Finance Τετάρτη 15/03/2023, 04:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ιστορικό Flatiron Building στη Νέα Υόρκη βγαίνει σε πλειστηριασμό 

Το ιστορικό Flatiron Building στη Νέα Υόρκη βγαίνει σε πλειστηριασμό 

Σε δημόσια δημοπρασία βγαίνει το ιστορικό κτήριο της Νέας Υόρκης, Flatiron, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα -ή τέλος πάντων σε όποιον έχει εκατομμύρια- να το κάνει δικό του. 

Το Flatiron Building θα πωληθεί στον οίκο δημοπρασιών Mannion Auctions στις 22 Μαρτίου. Ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας έλαβε την απόφαση, αφού μια ομάδα κατασκευαστικών εταιρειών δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σχετικά με τις ανακαινίσεις στο αξιοσημείωτο ακίνητο.
Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις εταιρείες ακινήτων, οι GFP Real Estate, Newmark, ABS Real Estate Partners και ο όμιλος Sorgente, κατέχουν συνολικά το 75% του ουρανοξύστη των 22 ορόφων, ενώ ο πέμπτος εταίρος, η Nathan Silverstein, κατέχει το υπόλοιπο 25%.

Οι τέσσερις κτηματομεσιτικές εταιρείες μήνυσαν την Silverstein το 2021 για να εξαναγκάσουν την πώληση των μεριδίων τους, αφού ισχυρίστηκαν ότι οι επιχειρηματικές αποφάσεις του πέμπτου εταίρου κρατούσαν άδειο το Flatiron Building.

Η Silverstein από τη μεριά της αντέκρουσε τους τέσσερις εταίρους, ισχυριζόμενη ότι ήθελαν να μισθώσουν το κτίριο σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς σε μια εταιρεία συνδεδεμένη με τη Newmark, έναν από τους ιδιοκτήτες.

Το Flatiron Building είναι άδειο από τότε που ο τελευταίος ένοικος, η Macmillian Publishers, μετακόμισε το 2019.

Το ζητούμενο τίμημα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η Mannion Auctions επιβεβαίωσε ότι η πώληση είναι δημόσια, επομένως ο καθένας μπορεί να υποβάλει προσφορά. Ωστόσο οι τέσσερις πλειοψηφικοί ιδιοκτήτες θέλουν να διατηρήσουν το εμβληματικό κτίριο των 121 ετών, όπως μεταδίδει το CNBC.
Σε περίπτωση που το καταφέρουν, σχεδιάζουν να νοικιάσουν το Flatiron όροφο προς όροφο, αντί να μισθώσουν όλο το κτήριο σε έναν ενοικιαστή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η βασίλισσα της κακίας φοροδιαφεύγει: «Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Ποια η επόμενη τραπεζική απειλή; Πιθανόν στο επαγγελματικό real estate

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News