Business & Finance Τετάρτη 15/03/2023, 04:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Meta ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Η Meta ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Αφού ήταν υπέρμαχος της εξ’ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Κάποια πρώτη ανάλυση «υποδεικνύει ότι οι μηχανικοί που είτε ξεκίνησαν με εργασία στο γραφείο στη Meta και στη συνέχεια εργάστηκαν εξ΄αποστάσεως, είτε δεν δούλεψαν καθόλου από το σπίτι, είχαν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που εντάχθηκαν στην ομάδα από απόσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ. 

Παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε ότι τα δεδομένα απαιτούν περαιτέρω μελέτη, ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να «βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους από κοντά». 

Το 2021, το Facebook καθιέρωσε μια πολιτική που επέτρεπε σε όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ’ αποστάσεως ακόμη και μετά την πανδημία, εάν οι εργασίες τους μπορούσαν να γίνουν εκτός γραφείου. Ωστόσο αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, η Apple και το Twitter προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δεύτερος γύρος περικοπών στη Meta – Απολύει 10.000 άτομα

Κάνουν ότι δουλεύουν από το σπίτι με τις πιτζάμες: Τα παράλογα της φούσκας της τεχνολογίας

H Meta θέλει να φτιάξει το δικό της Twitter 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News