Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 16:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερος γύρος περικοπών στη Meta – Απολύει 10.000 άτομα

Δεύτερος γύρος περικοπών στη Meta – Απολύει 10.000 άτομα

Επιπλέον 10.000 άτομα απολύει η Meta, ενώ παράλληλα καταργεί περίπου 5.000 θέσεις, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αναδιάρθρωσης μέσα σε μόλις έξι μήνες. Στόχος της μητρικής της Facebook είναι η μείωση των εξόδων και η βελτίωση της αποδοτικότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υποστήριξε ότι οι νέες απολύσεις γίνονται για την βελτίωση της οργάνωσης, αφαιρώντας τα πολλαπλά επίπεδα management.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, η εταιρεία είχε απολύσει 11.000 άτομα ή 13% του ανθρώπινου δυναμικού της. Ωστόσο έκτοτε, ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον απολύσεις, ενώ έλεγε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της αποδοτικότητας και ξεκινώντας περικοπές ορισμένων διευθυντικών θέσεων.

Η «φούσκα» της πανδημίας

Τα έσοδα της Meta από τη διαφήμιση μειώθηκαν σημαντικά το τελευταίο έτος. Ως αποτέλεσμα, η Meta, υπό την ομπρέλα της οποίας υπάγονται και το Instagram και το WhatsApp, κατέγραψε το 2022 την πρώτη ετήσια πτώση στις πωλήσεις. Στο μεταξύ, ο Ζάκερμπεργκ έστρεψε και περισσότερες επενδύσεις προς το metaverse.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προσλήψεις που είχαν γίνει εν μέσω πανδημίας αποδείχθηκαν περιττές. Ενδεικτικά, το ανθρώπινο δυναμικό της Meta ενισχύθηκε κατά περίπου 30% το 2020 και κατά 23% το 2021. Ειδικότερα, πριν τον γύρο απολύσεων του Νοεμβρίου, η Meta είχε τουλάχιστον 87.000 υπαλλήλους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κάνουν ότι δουλεύουν από το σπίτι με τις πιτζάμες: Τα παράλογα της φούσκας της τεχνολογίας

H Meta θέλει να φτιάξει το δικό της Twitter

Συνδρομές στο διαδίκτυο: Ετοιμαστείτε να πληρώσετε για όσα είχατε έως τώρα δωρεάν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News