Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 08:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού έμπαινε καθημερινά τον Δεκέμβριο

Facebook: Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού έμπαινε καθημερινά τον Δεκέμβριο

Αυξήθηκε τον Δεκέμβριο ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά, φτάνοντας στα δύο δισεκατομμύρια άτομα κατά μέσο όρο. Πρακτικά, περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού μπήκε τον Δεκέμβριο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μεγαλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη, η οποία έρχεται την ώρα που η εταιρεία δέχεται πιέσεις, καθώς το κόστος της αυξάνεται και οι διαφημιστικές πωλήσεις μειώνονται.

Η μετοχή της μητρικής εταιρείας Meta ενισχύθηκε πάνω από 15% στη μετασυνεδρίαση της Wall Street, καθώς ο CEO, Mark Zuckerberg, ανακήρυξε το 2023 σε «έτος αποδοτικότητας». Όπως είπε, επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους.

 «Είμαστε σε διαφορετικό περιβάλλον τώρα», είπε, καθώς τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν το 2022, για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από χρόνια διψήφιας ανάπτυξης.  «Δεν περιμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί, αλλά επίσης δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει στο σημείο που ήταν πριν».

Η Meta, η οποία ελέγχει επίσης το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε μια μεγάλη αναδιάρθρωση πέρυσι, μειώνοντας τους χώρους γραφείων και περικόπτοντας 11.000 θέσεις εργασίας ή περίπου το 13% του προσωπικού.

Η εταιρεία είπε ότι αυτές οι κινήσεις της κόστισαν 4,6 δισ. δολάρια πέρυσι, πλήττοντας τα κέρδη της, τα οποία σχεδόν μειώθηκαν στο μισό. Πάντως, η χρονιά έκλεισε με κέρδη 23,2 δισ. δολαρίων.

 «Το 2022 ήταν μια χρονιά με προκλήσεις, αλλά νομίζω ότι το τελειώσαμε έχοντας σημειώσει καλή πρόοδο», είπε ο Zuckerberg.

Η Meta είχε θορυβήσει τους επενδυτές πέρυσι όταν ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των καθημερινών χρηστών του Facebook στην ιστορία της και έδειξε ότι επικεντρώνει τις επενδύσεις της στο metaverse.

Όμως, τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των χρηστών που έμπαιναν  στο Facebook καθημερινά αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Meta είπε ότι ο αριθμός των ατόμων που δραστηριοποιούνται σε όλες τις εφαρμογές της κάθε μέρα αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι αυτό το νέο Instagram; Ένα καινούριο app απειλεί TikTok και Twitter

Η Ελλάδα πουλάει στο TikTok: Το τεστ που έγινε viral

Social media: Μιάμιση ώρα την ημέρα ξοδεύουν οι Έλληνες – Η αγαπημένη πλατφόρμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News