Business & Finance Τρίτη 24/01/2023, 09:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμοιβή 150.000 δολαρίων την ημέρα για αυτόν τον μάνατζερ: Τι έκανε

Αμοιβή 150.000 δολαρίων την ημέρα για αυτόν τον μάνατζερ: Τι έκανε

Ακόμα και για τα δεδομένα της show business, η αμοιβή του επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Walt Disney Co., Geoff Morrell, μοιάζει εξωφρενική.

Ο Morrell έπιασε δουλειά στην Disney στις 24 Ιανουαρίου του 2022. Έφυγε πριν καν κλείσει τέσσερις μήνες στη θέση, έπειτα από μία κρίση δημοσίων σχέσεων για την Disney, που κατέληξε με τους υπαλλήλους της να διαμαρτύρονται και τον τότε CEO, Bon Chapek, να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.

Όμως, μόλις τώρα η Wall Street Journal «ξέθαψε» από τις γνωστοποιήσεις της Disney προς τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές τις πληροφορίες γύρω από την αμοιβή του Morrell για το πολύ σύντομο διάστημα της παραμονής του στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ως επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Disney για μόλις τρεις μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο Morrell έβγαζε περίπου 150.000 δολάρια την ημέρα.

Πρόκειται για ένα ποσό που περιελάμβανε τον μισθό και το μπόνους του, μία πληρωμή 537.438 δολαρίων για τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς του από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, καθώς και επιπλέον 500.000 δολάρια για «τις ιδιαίτερες συνθήκες του», καθώς χρειάστηκε να μεταφέρει και πάλι την οικογένειά του κατά την αποχώρησή του.

Πέραν αυτών, η Disney αναγκάστηκε να πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του Morrell, καταβάλλοντας επιπλέον 4 εκατ. δολάρια το οικονομικό έτος που λήγει την 1η Οκτωβρίου, μαζί με το μπόνους που θα έπαιρνε για το 2022.

Έτσι, συνολικά, ο Morrell αποχώρησε από την Disney παίρνοντας 10,3 εκατ. δολάρια, και ενώ είχε δουλέψει μόλις το ένα τέταρτο της χρονιάς.

Μάλιστα, έχει ήδη βρει την επόμενη δουλειά του, ως προέδρου της μονάδας στρατηγικής και επικοινωνιών της Teneo, μιας εταιρείας συμβούλων CEO.

Γιατί χρειάστηκε να φύγει τόσο γρήγορα; Η δουλειά του Morrell στην Disney ήταν από την αρχή δύσκολη, καθώς ο τότε CEO Bob Chapek μπλέχθηκε αδέξια στη συζήτηση γύρω από τη νομοθεσία της Φλόριντα που απαγορεύει τη διδασκαλία σχετικά με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό έως την τρίτη δημοτικού (πρόκειται για το λεγόμενο «Don’t Say Gay»).

Η Disney, που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στην πολιτεία της Φλόριντα, προσπάθησε να μείνει σιωπηλή σχετικά με το νομοσχέδιο. Όμως οι εργαζόμενοι εξοργίστηκαν. Έτσι ο Chapek μίλησε εναντίον του, και τότε οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί εξοργίστηκαν.

Ακολούθησε μία κρίση δημοσίων σχέσεων, που οδήγησε στην αποχώρηση του Morrell. Τελικά και ο Chapek είδε την πόρτα της εξόδου, αν και με αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Φορολογήστε μας τώρα», λένε 205 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι

Ανισότητες: Οι εύποροι του 1% πήραν τα δύο τρίτα του πλούτου που δημιουργήθηκε στην πανδημία

Πόσες μέρες πρέπει να δουλέψει ένας CEO για να πάρει τον ετήσιο μισθό ενός εργαζόμενου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News