Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 16:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσες μέρες πρέπει να δουλέψει ένας CEO για να πάρει τον ετήσιο μισθό ενός εργαζόμενου

Το χάσμα ολοένα και διευρύνεται

Πόσες μέρες πρέπει να δουλέψει ένας CEO για να πάρει τον ετήσιο μισθό ενός εργαζόμενου

Μόλις τέσσερις ημέρες δουλειάς αρκούν για έναν διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης βρετανικής εταιρείας προκειμένου να εισπράξει όσα χρήματα κερδίζει ένα πλήρως απασχόλησης εργαζόμενος σε ένα ολόκληρο έτος. 

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του High Pay Centre, ενός λονδρέζικου think – tank, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας στη χώρα. 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, οι μισθοί ορισμένων από τους καλύτερα αμειβόμενους CEOs, όπως ο Pascal Soriot της AstraZeneca και ο Brian Cassin της Experian, αποτελούν την τελευταία απόδειξη της διεύρυνσης του χάσματος μεταξύ των στελεχών των εισηγμένων στον FTSE 100 (Χρηματιστήριο του Λονδίνου) επιχειρήσεων και του βρετανικού εργατικού δυναμικού. 

Μάλιστα, το 2021 ήταν το πρώτο έτος, μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία, κατά το οποίο οι CEOs χρειάστηκαν να εργαστούν μόλις τέσσερις ημέρες για να λάβουν όσα χρήματα κερδίζει ένας τυπικός εργαζόμενος σε 12 μήνες. 

Την ίδια ώρα, ως ο καλύτερα αμειβόμενος επικεφαλής αναδείχθηκε ο Soriot της AstraZeneca, ο οποίος αποκόμισε 21 εκατ. δολάρια. 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι μέσες αποδοχές για τους εκτελεστικούς διευθυντές εταιρειών που είναι εισηγμένες στον FTSE 100, αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2020. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: «Δώρο» 3,6 τρισ. δολάρια στους δισεκατομμυριούχους

Ποιος CEO του Big Tech αύξησε τον μισθό του 558%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News