Business & Finance Τρίτη 29/11/2022, 22:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ενισχύσεις 800 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Ενίσχυση 800 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο για ευάλωτες ομάδες προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας επίσης ότι στο «τραπέζι» βρίσκονται ρυθμίσεις δανείων και αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής των τραπεζών

Σταϊκούρας: Ενισχύσεις 800 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Μήνυμα προς τις τράπεζες έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων και σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στα δάνεια, τις προμήθειες και τα επιτόκια.

Το οικονομικό επιτελείο δίνει έμφαση στην ταχεία διαδικασία ρύθμισης οφειλών, μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού. Παράλληλα, ζητά την αναμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής με αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις κι ακόμη μια αναπροσαρμογή στις προμήθειες αλλά και γενικότερα στη χορήγηση νέων δανείων, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών.

Πληρωμές έως τις 21/12 – Δικαιούχοι και ποσά επιδότησης: Όλες οι προθεσμίες

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα προχωρήσει η κυβέρνηση, με σκοπό να στηρίξει τους χαμηλόμισθους συνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενός έως δύο έτη.

  • «Επιταγή ακρίβειας»: 250 ευρώ.
  • Διπλασιάζεται το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού, κατά 50%.

Οι παραπάνω ενισχύσεις θα καταβληθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου και το ποσό θα αγγίξει συνολικά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου. Συνολικά, θα δοθούν 300 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News