Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 19:53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρις Άλεν (Κομισιόν): Μεγάλος «game changer» το Ταμείο Ανάκαμψης

Κρις Άλεν (Κομισιόν): Μεγάλος «game changer» το Ταμείο Ανάκαμψης

Ως έναν «πραγματικά μεγάλο Game Changer» χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ο Κρις Άλεν, εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο οποίος έδωσε το ψηφιακό «παρών» στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ, με θέμα τη Διευκόλυνση της Ανθεκτικότητας και της Ανάκαμψης στην Ελλάδα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδρασε πολύ γρήγορα στην πανδημική κρίση, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τη δύναμη.  

Διαβάστε επίσης: Α. Πατέλης: Έτοιμο το τραπεζικό σύστημα να αναλάβει το «Ελλάδα 2.0»

«Μετά από αυτούς τους δυσάρεστους 18 μήνες, έχουμε πλέον τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

«Είναι ένας πραγματικά μεγάλος Game Changer, εξαιτίας του μεγέθους του. Ο βαθμός και η έκταση αυτής της βοήθειας είναι τεράστια. Αλλάζει τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και που επιτυγχάνεται ο συντονισμός» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Άλεν. 

Τόνισε δε, ότι τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, εδράζονται και σε επενδύσεις και σε μεταρρυθμίσεις, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στην ευκολότερη εκταμίευση των κονδυλίων σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα της Ε.Ε. 

Διαβάστε επίσης: Πισσαρίδης: Η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες δουλεύει περισσότερο και παράγει λιγότερο

Παρότι μέχρι στιγμής το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει αλλάξει σημαντικά τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η προσδοκώμενη αλλαγή θα καταστεί πιο ορατή από το επόμενο έτος, δηλαδή από το 2022. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News