Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 21:05
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ενωση Εφοπλιστών: Ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη

Ενωση Εφοπλιστών: Ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), σε καθολική σύνθεση, έκρινε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη από μέλος του, καθώς και ευρύτερα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, καθώς έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανυπόστατοί και προκλητικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε επίσης την έντονη απογοήτευση και αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι αρνείται να παραδεχθεί πως η παραίτησή του οφείλεται προδήλως στην πρωτοφανή κατάσταση που ο ίδιος προκάλεσε με τις δηλώσεις του που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Επιπροσθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ επικρότησε ομόφωνα τους χειρισμούς του ατυχούς αυτού θέματος από τον Πρόεδρο και το Προεδρείο, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά την απόλυτη στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση σε αυτούς, και καταλήγοντας ότι η ΕΕΕ παραμένει ενωμένη στη συνέχιση του έργου της, κοντά στην Πολιτεία και την κοινωνία.

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης απέστειλε νωρίτερα επιστολή παραίτησης από το συμβούλιο της ΕΕΕ, μετά τις επίμαχες δηλώσεις για την ελληνική σημαία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» και ζήτησε εκ νέου συγγνώμη αν προκάλεσε την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση. Επανέλαβε δε, ότι οι επίμαχες δηλώσεις «κακοποιήθηκαν βάναυσα από δημοσιογράφους». 

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ο αδερφός του, Αθανάσιος Λασκαρίδης, από την πρώτη στιγμή είχαν πάρει σαφείς αποστάσεις από τις επίμαχες τοποθετήσεις.

Το θέμα ανέκυψε στα τέλη Μαΐου, όταν δημοσιοποιήθηκε τηλεοπτική συνέντευξη του εφοπλιστή, στην οποία εμφανίζεται να μιλάει με ιδιαίτερα απαξιωτικό τόνο και λεξιλόγιο για τις σχέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η Ενωση Εφοπλιστών «καταδίκασε απερίφραστα» τις σχετικές αναφορές, ενώ ο αδελφός του, Αθανάσιος, δήλωσε «εκ διαμέτρου αντίθετος». «Μη επιδεχόμενες διόρθωση» τις χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο ίδιος ο Πάνος Λασκαρίδης, σε ανακοίνωσή του, επιχείρησε να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για δηλώσεις «παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον υπουργό Nαυτιλίας», ενώ καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που «τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News