ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Ουδέτερη –για την ώρα- για τα ελληνικά ομόλογα – Περιμένει τις εκλογές

JP Morgan: Ουδέτερη –για την ώρα- για τα ελληνικά ομόλογα – Περιμένει τις εκλογές

Ουδέτερη στάση τηρεί απέναντι στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η JP Morgan, αφού εντοπίζει αυξημένη αβεβαιότητα και κίνδυνο ενίσχυσης του πολιτικού «θορύβου», καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές.

Παρόλα αυτά, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος παραμένει «εποικοδομητικός» απέναντι στα ελληνικά ομόλογα και προβλέπει ότι οι αποδόσεις τους θα είναι αντίστοιχες ή και ελαφρώς χαμηλότερες έναντι των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων έως το τέλος του 2023.

JP Morgan: Ουδέτερη –για την ώρα- για τα ελληνικά ομόλογα – Περιμένει τις εκλογές-1

Ειδικότερα, η JP Morgan περιμένει το spread του ελληνικού 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού στις 210 μονάδες βάσης τον Ιούνιο του 2023 (από τα σημερινά επίπεδα των 195 μονάδων βάσης), και χαμηλότερα στη συνέχεια: Στις 190 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο του 2023, στις 180 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2023 και στις 165 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2024.

Σε ό,τι αφορά τις ήπιες υπο-αποδόσεις που εμφάνισαν οι ελληνικοί τίτλοι έναντι άλλων της περιφέρειας κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η JP Morgan τις αποδίδει στο premium λόγω της χαμηλής ρευστότητας της αγοράς, με φόντο την αυξημένη αβεβαιότητα λόγω των ανησυχιών για τις τράπεζες.

Πάντως, για τους επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα με overweight θέσεις, η JP Morgan χαρακτηρίζει ελκυστικά τα 7ετή-10ετή ομόλογα.

Διαβάστε επίσης: 

Fitch Solutions: Ανάπτυξη 0,9% φέτος στην Ελλάδα – Οι 2 παράγοντες που στηρίζουν την οικονομία

Moody’s: Καθησυχαστική για τις ελληνικές τράπεζες – Τι λέει για τα ομόλογα

DBRS: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απορροφήσουν τους τριγμούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News