Business & Finance Πέμπτη 10/11/2022, 07:57
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλάθι του νοικοκυριού: Ποιο είναι το φθηνότερο

Καλάθι του νοικοκυριού: Ποιο είναι το φθηνότερο

Τη σύγκριση των καλαθιών του νοικοκυριού όλων των σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο μέτρο δημοσίευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η σύγκριση της συνολικής αξίας των καλαθιών ανά αλυσίδα και σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα. Μεγαλύτερη μείωση συγκριτικά παρουσίασε η αλυσίδα Μασούτης. Αύριο ως επιβράβευση της θα επισκεφθώ ένα από τα καταστήματα της. Στην παρένθεση είναι το ποσοστό ιδιωτικής ετικέτας!», αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το καλάθι της Μασούτης είναι το φθηνότερο, με συνολική αξία 120,01 ευρώ, η οποία είναι κατά 10,14 ευρώ χαμηλότερη σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η αξία των καλαθιών προκύπτει από τις τιμές των κωδικών που έχει εντάξει η αλυσίδα και όχι από την τιμή μονάδας. Έτσι, για παράδειγμα μια αλυσίδα εμφανίζεται να πουλά φθηνότερο το ρύζι από όλες τις υπόλοιπες, όμως αυτό συμβαίνει διότι έχει εντάξει στο «καλάθι» τη συσκευασία του μισού κιλού και όχι του ενός κιλού. Για τον λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν και την τιμή μονάδας, η οποία αναγράφεται τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ όσο και στα «καλάθια» τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τι μπήκε στο «καλάθι του νοικοκυριού»: Στα 155 ευρώ η μέση αξία

Άδ. Γεωργιάδης: Από αύριο και η efood στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα κακώς κείμενα και οι αλλαγές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News