ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Real estate: Πόσο πουλήθηκε το ακίνητο της Πλαίσιο στη Στουρνάρη

Real estate: Πόσο πουλήθηκε το ακίνητο της Πλαίσιο στη Στουρνάρη

Έναντι ποσού σημαντικά υψηλότερου της τιμής πρώτης προσφοράς άλλαξε χέρια, χθες μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, το κτίριο που μισθώνει η Πλαίσιο στην οδό Στουρνάρη 24 στα Εξάρχεια.

Το επαγγελματικό κτίριο επιφάνειας περίπου 1.800 τετραγωνικών μέτρων κατακυρώθηκε σε επενδυτική εταιρεία έναντι περίπου 3,4 εκατ. ευρώ (ή 3.416.585 ευρώ). Άλλαξε δηλαδή, χέρια σε τίμημα που είναι κατά 1 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο, σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Το έξι ορόφων κτίριο, που ανήκε στην εταιρεία Αέτιος, έχει εκτιμηθεί προς 3 εκατ. ευρώ.

Καταλυτικής σημασίας για την προσφορά τιμήματος κατά ενός εκατ. ευρώ μεγαλύτερου συγκριτικά με την τιμή εκκίνησης, υπήρξε το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι όροφοι του εξαώροφου κτηρίου είναι μισθωμένοι σε ένα φερέγγυο ενοικιαστή, στην αλυσίδα Πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν -εντός ορισμένων μηνών- οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το ακινητο περιέλθει στην κυριότητα του νέου ιδιοκτήτη του, ο τελευταίος θα έχει σταθερά και επαναλαμβανόμενα έσοδα. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι τρεις όροφοι είναι κενοί.

Στο γεγονός ότι ο ενοικιαστής είναι φερέγγυος έρχεται να προστεθεί η κομβική τοποθεσία του ακινήτου. Απέχει μόλις 130 μέτρα από την Πλατεία Εξαρχείων όπου θα δημιουργηθεί ένας από τους νέους σταθμούς της γραμμής 4 του Μετρό. Εκτός όμως, από το νέο σταθμό του Μετρό, τα επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και νέων κτιρίων (π.χ. Μινιόν) στην ευρύτερη περιοχή, η αναβάθμιση του άξονα στον οποίο βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνδυασμό με την αστική αναγέννηση που πραγματοποιείται στα Εξάρχεια αποτελούν τις αιτίες για την εμφάνιση ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος στο χθεσινό πλειστηριασμό.

Καταστράφηκε δις ολοσχερώς

Στη Στουρνάρη λειτούργησε το 1969 το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Πλαίσιο, με τη διοίκηση της εταιρείας να παραμένει πιστή στο συγκεκριμένο ακίνητο παρότι καταστράφηκε ολοσχερώς δύο φορές από πυρκαγιά.

Real estate: Πόσο πουλήθηκε το ακίνητο της Πλαίσιο στη Στουρνάρη-1
Tο πρώτο κατάστημα της Πλαίσιο, στην οδό Στουρνάρη 24

Κι ενώ οι περισσότεροι θυμούνται μόνο τον πυρπολισμό του ακινήτου το 2008 κατά τα επεισόδια για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, το κατάστημα καταστράφηκε από φωτιά και το 1985 σε επεισόδια για μία ακόμη δολοφονία που συγκλόνισε τότε την Αθήνα. Του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά τον οποίο πυροβόλησε ο 27χρονος τότε αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας, καθώς ο μαθητής έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Δυσκολίες υπήρχαν πάντοτε. Σίγουρα αρνητικά γεγονότα ήταν η ολοσχερής καταστροφή από πυρκαγιά του καταστήματός μας στη Στουρνάρη, δύο φορές, μία το 1985 (σ.σ. επεισόδια Καλτεζά) και μία το 2008 (σ.σ. επεισόδια Γρηγορόπουλου). Ειδικά μετά το 2008, αν και οι πωλήσεις ανέκαμψαν, το κατάστημα της Στουρνάρη σταμάτησε για πρώτη φορά να αποτελεί τη ‘ναυαρχίδα’ των πωλήσεων» έχει αναφέρει σε συνέντευξή του (Ιουν. 2019 «Το ’76 διοικούσα το Πλαίσιο από ένα ΚΨΜ στον Εβρο») στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο ιδρυτής και επικεφαλής της Πλαίσιο Γιώργος Γεράρδος.

Διαβάστε επίσης: 

Γραφεία, καταστήματα εστίασης και διαμερίσματα στο νέο Μινιόν

Μπουτάρης: Μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα στην Premia

Αλλάζουν όλα στον Βοτανικό – Το «ξεμπάζωμα» του ακινήτου της Αγ. Πολυκάρπου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News