ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ξεκινά η κατασκευή των δύο νέων ξενοδοχείων της Boissée Finances

Από την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ

Πότε ξεκινά η κατασκευή των δύο νέων ξενοδοχείων της Boissée Finances

Μέσα στον Νοέμβριο, άνευ απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του Ibis Athens Museum Hotel, του νέου ξενοδοχείου του γαλλικού ομίλου Boissée Finances. Το Ibis, ένα brand της Accor έχει, ήδη, κάνει την εμφάνιση του στην Αθήνα, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 109 ως ibis Styles Athens Routes Hotel.

Σειρά έχουν δύο ακόμη ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Accor ως ένας από τους δύο (ο άλλος είναι η Marriott Bonvoy) δικαιοπαρόχους – franchisees της Boissée Finances στα ξενοδοχεία που αναπτύσσει παγκοσμίως.

Πρόκειται για το Ibis Athens Museum Hotel που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μάρνη απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η ΤΕΚΑΛ τον Νοέμβριο. Είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων (637 κλινών), θα αποτελείται από εννέα επίπεδα και θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης. Αξιοποιώντας τη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ο τελευταίος όροφος θα διαθέτει εστιατόριο, bar και πισίνα. Το Ibis Athens Museum Hotel αποτελεί επένδυση 33,4 εκατ. ευρώ.  

Το τρίτο ξενοδοχείο της Accor θα αναπτυχθεί στη συμβολή της οδού Ηπείρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου. Ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, είναι η ΤΕΚΑΛ, με τις εργασίες να αναμένεται, κατά πληροφορίες, ότι θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Η ΤΕΚΑΛ

Μέσω των συγκεκριμένων projects η ΤΕΚΑΛ ενισχύει το χαρτοφυλάκιο κτηριακών έργων.

Κατά τη χρήση του 2021, η κατασκευαστική, που έχει συνδεθει με τα έργα των υποδομών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, εμφάνισε, συγκριτικά με το 2020, υπερδιπλάσιο κύκλο εργασιών ύψους 39,4 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων αποτελέσματα σε 164,7 χιλ. ευρώ από 181 χιλ. ευρώ, με την καθαρή κερδοφορία να διαμορφώνεται σε 162,1 χιλ. ευρώ (-3,8%).

Τα ίδια κεφάλαια της ΤΕΚΑΛ διαμορφώθηκαν σε 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται σε 59 εκατ. ευρώ (+56,4%).

Πέρυσι, όπως αναφέρει η διοίκηση της ΤΕΚΑΛ, η εταιρεία λόγω της μη έγκυρης λήψης αναμενομένων claims από την διακοπή του έργου της κρουαζιέρας του λιμένος Πειραιώς αύξησε το δανεισμό της, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News