Business & Finance Τετάρτη 2/11/2022, 17:37
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπουτάρης: Μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα στην Premia

Μπουτάρης: Μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα στην Premia

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των ακινήτων της «Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E.», καθώς και της θυγατρικής της «Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητκή Α.Ε.» στην Premia Properties, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Εξυγίανσης των παραπάνω εταιρειών, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. ανακοινώνει ότι στις 27/10/2022 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των ακινήτων της εταιρίας καθώς και της θυγατρικής της «Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητκή Α.Ε.» στην PREMIA Properties σε υλοποίηση της από 22/8/2022 δικαστικής απόφασης επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης για τις προαναφερθείσες εταιρείες.

Αναλυτικότερα, η PREMIA απέκτησε έναντι τιμήματος 12,3 εκατ. ευρώ, κτίρια συνολικής επιφάνειας 28.800 τετραγωνικών μέτρων (εκ των οποίων 5 οινοποιεία 15.660 τ.μ. καθώς και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής) και οικόπεδα έκτασης 740 στρεμμάτων εκ των οποίων 5 αμπελώνες 633 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας.

Τα αποκτηθέντα από την PREMIA ακίνητα θα εκμισθωθούν μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία «ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ» («BOUTARI WINERIES») η οποία ανήκει σε σχήμα επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο οποίο βασικός μέτοχος είναι η STERNER STENHUS GREECE και η οποία, σε υλοποίηση της Συμφωνίας εξυγίανσης, ανέλαβε από 1/11/2022 την οινοποιητική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα μετά από μεταβίβαση των σημάτων, των παραγωγικών μηχανημάτων, των αποθεμάτων και αναμορφωμένων απαιτήσεων και υποχρεώσεων.

O κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της συμφωνίας που συμπίπτει με την ολοκλήρωση των τρύγων της εταιρείας στα οινοποιεία της Νάουσας, Σαντορίνης, Μαντινείας, Κρήτης, Γουμένισσας, Αττικής και Γαλλίας, σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας Μπουτάρη. Η συμμετοχή των Αφών Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη, ως κύριων επενδυτών στην νέα αυτή εποχή, εξασφαλίζει με βεβαιότητα τη συνέχιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News