Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 22:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TXΣ: Με βάση την Στρατηγική Αποεπένδυσης οι αποφάσεις για πώληση ποσοστών 

TXΣ: Με βάση την Στρατηγική Αποεπένδυσης οι αποφάσεις για πώληση ποσοστών 

«Οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να αξιολογείται σε πλήρη συμμόρφωση με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης του ΤΧΣ, η οποία, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ιδρυτικού του νόμου 3864/2010, βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση», αναφέρει το ΤΧΣ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς. 

«Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3864/2010, η εν λόγω Στρατηγική Αποεπένδυσης, όταν οριστικοποιηθεί, θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του», σημειώνεται ακόμη στην σχετική ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραφε νωρίτερα το Money Review, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ION Group.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ έχει ως εξής: «Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα, οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να αξιολογείται σε πλήρη συμμόρφωση με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης του ΤΧΣ, η οποία, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ιδρυτικού του νόμου 3864/2010, βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3864/2010, η εν λόγω Στρατηγική Αποεπένδυσης, όταν οριστικοποιηθεί, θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News