ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ενδιαφέρον για εξαγορά του 27% που κατέχει το ΤΧΣ 

Τράπεζα Πειραιώς: Ενδιαφέρον για εξαγορά του 27% που κατέχει το ΤΧΣ 

(Upd 22:00) Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ION Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MR μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν επαφές με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επί του παρόντος η απάντηση του ΤΧΣ είναι ότι δεν θα προβεί σε κάποια κίνηση έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της στρατηγικής αποεπένδυσης, μια διαδικασία για την οποία έχει προσλάβει τη Rothchild.

Επίσης το ΤΧΣ δεν έχει δεσμευθεί για καμιά αποκλειστικότητα, όπως έχει κάνει με την περίπτωση των Αράβων επενδυτών, που ενδιαφέρονται για το ποσοστό του Ταμείου στην Εθνική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ ελέγχει σήμερα ποσοστό 40,3% στην Εθνική τράπεζα, 27% στην τράπεζα Πειραιώς, 9% στην Alpha Bank, 1,4% στην Eurobank και 62,93% στην Attica Bank.

Τι αναφέρει το ΤΧΣ 

«Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα, οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να αξιολογείται σε πλήρη συμμόρφωση με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης του ΤΧΣ, η οποία, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ιδρυτικού του νόμου 3864/2010, βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3864/2010, η εν λόγω Στρατηγική Αποεπένδυσης, όταν οριστικοποιηθεί, θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του», αναφέρει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης.

O όμιλος ION 

Η ION Group με έδρα την Ιταλία εξειδικεύεται στον κλάδο της τεχνολογίας και δεν έχει συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση καμίας τράπεζας. Προσφάτως εξαγόρασε έναν servicer στην Ιταλία κι αυτή είναι η μοναδική ανάμειξη με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. 

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία η οποία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο (Private Equity fund), είναι πολύ επιθετική στο κομμάτι των εξαγορών, καθώς έχει ολοκληρώσει 16 συμφωνίες, ενώ από το 2005 έχει προχωρήσει σε 32 εξαγορές. Επί του παρόντος η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείωνστο χαρτοφυλάκιό της ανέρχεται στα 16 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις στις τράπεζες για συντηρητική μερισματική πολιτική

ΤΧΣ: Επέλεξε την Rothschild ως σύμβουλο για την στρατηγική αποεπένδυσης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News