Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 16:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τιμές-στόχους και EPS για τις τράπεζες

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τιμές-στόχους και EPS για τις τράπεζες

Σε αναθεώρηση επί τα βελτίω αναφορικά με τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών αλλά και τα κέρδη ανά μετοχή EPS, προχώρησε η Goldman Sachs. Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, έρχονται μετά την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Moody’s και την ψήφο εμπιστοσύνης από τον οίκο S&P και όπως αναφέρει στο δελτίο της, τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου της περυσινής χρονιάς και η δραστική μείωση των κόκκινων δανείων, ήταν οι λόγοι για τηνν αναθεώρηση αυτή. 

Ειδικότερα, η Goldman Sachs για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών συστήνει «buy» για τις Alpha Bank και Eurobank, «neutral» για την Τράπεζα Πειραιώς ενώ δεν κάνει σύσταση για την Εθνική Τράπεζα.   

Ως νέες τιμές-στόχους η αμερικανική τράπεζα ορίζει για τη μετοχή της Alpha Bank το 1,75 ευρώ από 1,68 ευρώ πριν, για την Τράπεζα Πειραιώς ο νέος στόχος ορίσθηκε στο 1,80 ευρώ από 1,70 ευρώ, για τη Eurobank διατηρεί το 1,50 ευρώ, ενώ για την Εθνική δεν όρισε τιμή-στόχο. 

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τιμές-στόχους και EPS για τις τράπεζες-1

Για τα κέρδη ανά μετοχή κατά μέσο όρο στο σύνολο του 2022, η τράπεζα αναθεωρεί κατά 2% ανοδικά τις εκτιμήσεις της, ενώ το 2023 για τα EPS κατά μέσο όρο η Goldman Sachs εμφανίζεται ακόμη περισσότερο αισιόδοξη, αναθεωρώντας ανοδικά κατά 4% τις προβλέψεις της σε σχέση με πριν. 

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τιμές-στόχους και EPS για τις τράπεζες-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News