ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Blueground: Βελτίωσε τα οικονομικά της μεγέθη στην Ελλάδα

Το 2020 συρρίκνωσε σημαντικά τις ζημιές του 2019 η ελληνική θυγατρική της, η οποία αποφέρει ένα χαμηλό διψήφιο ποσοστό των παγκόσμιων εσόδων της

Blueground: Βελτίωσε τα οικονομικά της μεγέθη στην Ελλάδα

Σαφώς βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε κατά τη χρήση του 2020, έναντι του 2019, η Blueground IKE, η ελληνική θυγατρική εταιρεία μίσθωσης ακινήτων του ομίλου Blueground. Κατά την περασμένη χρήση, η εταιρεία, που διαθέτει στην Αθήνα 868 κατοικίες για μίσθωση, παρουσίασε κύκλο εργασιών της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ. ευρώ και αυξημένο κατά 24,7% κόστος πωλήσεων, στα 7,7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία καταγράφει μειωμένες ζημίες προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ και ταυτόσημα καθαρά μεγέθη, καθώς η Blueground ΙΚΕ εμφανίζει μηδενικούς φόρους εισοδήματος. Τα έξοδα διοίκησης έχουν υποχωρήσει από 8,4 εκατ. ευρώ σε 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διάθεσης ενισχύθηκαν σε 6,5 εκατ. ευρώ από 348,6 χιλ. ευρώ.

Εμφανίζει ακόμη συνολικές υποχρεώσεις 15,7 εκατ. ευρώ από τις οποίες ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε προκαταβολές πελατών, ενώ 1,3 εκατ. ευρώ σχετίζονται με εμπορικές υποχρεώσεις.

Στις 31 Δεκεμβρίου η Blueground ΙΚΕ εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 185 χιλ. ευρώ, δηλαδή καταγράφεται αρνητική καθαρή θέση. Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει ότι θα καταφέρει την επόμενη χρονιά να μειώσει τις ζημιές της με αύξηση των πωλήσεων και σωστότερη διαχείριση των δαπανών της.

Η ελληνική θυγατρική αποφέρει ένα χαμηλό διψήφιο ποσοστό των παγκόσμιων εσόδων της Blueground που δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Η Blueground ξεκίνησε την λειτουργία της τον Απρίλιο του 2013 ως Ετερόρρυθμη Εταιρεία με κεφάλαιο 10.000 ευρώ και τον Ιούνιο του 2015, μετατράπηκε σε ΙΚΕ με την επωνυμία «C&V Housing Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». Στη συνέχεια, ορίστηκε η σημερινή επωνυμία της εταιρείας «blueground Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». Με την από 10/8/2016 ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Αυτόκλητης Καθολικής Συνέλευσης των Εταίρων, και σε συνέχεια πώλησης του συνόλου των εταιρικών μεριδίων στη βρετανική «Blueground Holdings Limited», μετατράπηκε σε μονοπρόσωπη ΙΚΕ (Blueground μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με εταιρικό κεφάλαιο 180.051,40 ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία ολοκλήρωσε έναν από τους υψηλότερους γύρους χρηματοδότησης, αντλώντας 180 εκατ. δολάρια. Ποσό 140 εκατ. δολαρίων προήλθε από τις επενδυτικές εταιρείες WestCap, Geolo Capital, Prime Ventures, και το ελληνικό fund VentureFriends, και 40 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν δανειακή χρηματοδότηση από την Silicon Valley Bank.

Mε αυτόν το νέο γύρο, η Blueground έχει αθροιστικά συγκεντρώσει 258 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της το 2013.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News