Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 18:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της

Noval: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της

Υπερκαλύφθηκε κατά 2,8 φορές η δημόσια προσφορά της Noval για την άντηλη κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, διατέθηκαν συνολικά 120.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εκάστη. Η συνολική ζήτηση από το επενδυτικό κοινό ανήλθε σε 335, 2 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών ανήλθε σε 5.902.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,65% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,65% ετησίως.

Η διαπραγμάτευση των 120.000 ομολογιών ξεκινά αύριο 7 Δεκεμβρίου, στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, οι ομολογίες που κατανεμήθηκαν, βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 2,65%, είναι οι εξής:

α) 78.000 Ομολογίες (65% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 143.967 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 54,2% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στη συγκεκριμένη απόδοση) και 

β) 42.000 Ομολογίες (35% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 176.440 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 23,8% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στη συγκεκριμένη απόδοση).

Επίσης, από τις 42.000 Ομολογίες που κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές, οι Ανάδοχοι έλαβαν για δικό τους λογαριασμό 11.000 Ομολογίες ως ακολούθως:

Noval: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της-1

Σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής, οι Ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης κάλυψης Ομολογιών.

Κατανομή κεφαλαίων

Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως, αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών:

  1. Ποσό 5,33 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων στο εν λόγω ποσό των αναλογούντων τόκων) θα διατεθεί εντός 90 ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την ολική αποπληρωμή του από 23.07.2020 ομολογιακού δανείου της Εκδότριας με την EUROBANK. Το εν λόγω δάνειο σχετίζεται με την αποπεράτωση κτιρίου γραφείων στο Χαλάνδρι, «THE BUTTERFLY» με πιστοποίηση LEED v4 for Core & Shell – Gold. Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία καταβολής του ποσού πλήρους αποπληρωμής του εν λόγω δανείου το καταβληθέν ποσό είναι χαμηλότερο του ανωτέρω ποσού, τότε θα αυξηθεί αντίστοιχα το υπό (iii) κατανεμηθέν ποσό.
  2. Ποσό 12,45 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή δανεισμού. Αναλυτικότερα ποσό 6,78 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων στο εν λόγω ποσό των αναλογούντων τόκων) θα διατεθεί εντός 360 ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την ολική αποπληρωμή του από 21.04.2015 ομολογιακού δανείου της Εκδότριας με την ALPHA BANK και ποσό έως 5,67 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων στο εν λόγω ποσό των αναλογούντων τόκων) για τη μερική αποπληρωμή της από 29.07.2014 υπ’ αριθμ. 45358 Σύμβασης Πίστωσης Ανοιχτού (Αλληλόχρεου) Λογαριασμού με την ALPHA BANK συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου ύψους 9 εκατ. ευρώ κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου. Τα εν λόγω δάνεια σχετίζονται με την ανέγερση του εμπορικού πάρκου «MARE WEST» στην Κόρινθο, το οποίο θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του Πλαισίου Πράσινου Ομολόγου κατά τις ανωτέρω αποπληρωμές. Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία καταβολής των ποσών αποπληρωμής των εν λόγω δανείων τα καταβληθέντα ποσά είναι χαμηλότερα των ανωτέρω ποσών, τότε θα αυξηθεί αντίστοιχα το υπό (iii) κατανεμηθέν ποσό.
  3. Το εναπομείναν ποσό, ήτοι έως 98,39 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί έως την 31.12.2025 για Πράσινες Επενδύσεις, περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται αποκλειστικά με Πράσινες Επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών αποκτήσεων. Κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου, το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας περιλαμβάνει δυνητικές πράσινες επενδύσεις οι οποίες σχετίζονται με (Α) επενδύσεις επί ακινήτων του υφιστάμενου Χαρτοφυλακίου ακινήτων και (Β) λοιπές επενδύσεις που βρίσκονται υπό εξέταση. Αναφορικά με την παρούσα χρήση υπ’ αριθμ. (iii), η Εταιρεία προτίθεται να κατευθύνει ποσά κατά προτεραιότητα στις υπό (Α) και (Β) επενδύσεις, ανάλογα με τη χρονική εξέλιξη της ανάπτυξης των εν λόγω έργων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News