Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 13:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HSBC: Σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές-στόχοι

HSBC: Σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές-στόχοι

Σύσταση αγοράς δίνει η HSBC και για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, έπειτα από την αναβάθμιση της Τρ. Πειραιώς και της Alpha Bank σε «buy». Πάντως, ο επενδυτικός οίκος ξεχωρίζει τη Eurobank, ως top pick στον κλάδο, καθώς θεωρεί ότι το premium της αποτίμησής της δικαιολογείται από την ανώτερη κερδοφορία της.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει καλύτερη αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής αφότου «έγραψε» περίπου το 85% των ζημιών που σχετίζονται με το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζουν οι αναλυτές.

HSBC: Σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές-στόχοι-1

Η Alpha Bank πέτυχε την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) που προεξοφλούσε η σημερινή της αποτίμηση στο πρώτο εξάμηνο του 2021, επομένως έχει άπλετο περιθώριο για θετικές εκπλήξεις, προσθέτει η HSBC.

Στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, ο οίκος στηρίζει τη σύσταση αγοράς του στην αποτίμηση της μετοχής.

Η HSBC θέτει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,40 ευρώ (από τα 1,20 ευρώ), για τη Eurobank στα 1,30 ευρώ (από το 1 ευρώ), για την Εθνική Τράπεζα στα 3,55 ευρώ (από τα 3,40 ευρώ) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,95 ευρώ (από τα 1,64 ευρώ). Έτσι, βλέπει περιθώρια ανόδου 27% για την Alpha, 36% για τη Eurobank και την Πειραιώς και 35% για την Εθνική.

Οι προβλέψεις για τον κλάδο

Η HSBC περιμένει μέση ετήσια αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 5% έως το 2026, αν και σημειώνει ότι αυτό ίσως να μην επαρκεί για να αντισταθμιστούν οι δυσμενείς τάσεις στα έσοδα από τόκους. Όμως, τα έμμεσα οφέλη από την ανάπτυξη και τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά για τις προμήθειες και την ποιότητα ενεργητικού εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας.

HSBC: Σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές-στόχοι-2

Συνεπώς, η HSBC αναβαθμίζει τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της για το ROTE κατά 40 μονάδες βάσης, στο 8%.

Τα λειτουργικά κέρδη από βασικές δραστηριότητες αναμένεται να φτάσουν σε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 28% στο 2020-2024. Η HSBC αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη κατά 3% για το 2021, και από 7% για το 2022 και το 2023.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News