ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Το σχέδιο εξυγίανσης και το μήνυμα προς τους εργαζόμενους

Folli Follie: Το σχέδιο εξυγίανσης και το μήνυμα προς τους εργαζόμενους

Στις αίθουσες της δικαιοσύνης, όπου και αναμένεται, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης θα κριθεί η επόμενη μέρα της Folli Follie, με την εταιρεία να εξασφαλίζει, χθες, την έγκριση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης των ομολόγων της. Για την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Σάμιος ενημέρωσε, χθες, το προσωπικό της FF με ηλεκτρονική επιστολή.

«Η συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία δίνει τη δυνατότητα κατ’ αρχάς στην σωτηρία και στη συνέχιση λειτουργίας του Ομίλου, έως βέβαια την τελική απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου. Ο Όμιλος αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2022, με βάση την έκθεση και το πρόγραμμα του εμπειρογνώμονα. Έως τότε έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, με πρώτο την επιβεβαίωση ή και την υπέρβαση των προβλέψεων και των παραδοχών που περιέχονται στο στρατηγικό μας αυτό σχέδιο. […] Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα εφησυχάσουμε, αλλά αποφασισμένοι θα συνεχίσουμε όλοι τη μάχη τώρα πιο δυνατοί για να ξεπεράσουμε τους στόχους. Για να αποδείξουμε ότι αυτοί που μας είχαν για «τελειωμένους», τώρα οφείλουν να αναθεωρήσουν τις δικές τους προβλέψεις.

Αναδείξαμε τη στόφα και το μέταλλο της πραγματικής ψυχής των εργαζομένων στην FF Group  καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου των 2,5 χρόνων. Συμβάλαμε σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό θαύμα, όταν έγκυροι επαγγελματικοί κύκλοι μας έδιναν 8 μέρες ζωή μόνο, εμείς αντέξαμε πάνω από 28 μήνες! […] Σε δύο χρόνια ο νέος Όμιλος θα είναι πραγματικά ένα στολίδι για την ελληνική οικονομία, ένας ακόμα λόγος για να είμαστε όλοι περήφανοι» αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της εταιρείας.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα, που περιλαμβάνει το term sheet, προβλέπει την κατάθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, αύριο Παρασκευή. Ωστόσο, η διαδικασία μετατέθηκε μερικές μέρες αργότερα και ως εκ τούτου αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας -αρχές της μεθεπόμενης το νομικό κείμενο να κατατεθεί στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News