Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 17:52
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SoftOne: Βερέμης και Cohen αποκτούν το 45% των μετοχών

Το υπόλοιπο 55% παραμένει στα χέρια του Ομίλου Olympia και του Αντ. Κυριαζή

SoftOne: Βερέμης και Cohen αποκτούν το 45% των μετοχών

Στη SoftOne, μέλος του Ομίλου Olympia, εισήλθαν ο Μάρκος Βερέμης και ο Franck Cohen, αποκτώντας το 45% των μετοχών της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας. 

Η επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών των Γ. Καρατζίκου, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη και Σ. Βογλίτση, οι οποίοι μετά τη συναλλαγή παραιτούνται κιι από τη θέση τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Πάντως, οι κ.κ. Καρατζίκος και Βαλαχής θα παραμείνουν ως έμμισθοι σύμβουλοι. Το υπόλοιπο 55% των μετοχών θα διατηρηθεί στα χέρια του Ομίλου Olympia (ποσοστό άνω του 33%) και του επιχειρηματία Αντώνη Κυριαζή. 

«Η επένδυση μας κάνει καταρχήν περήφανους γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της εμπορικής επιτυχίας και προϊοντικής στρατηγικής της SOFTONE από επενδυτές με διεθνή εμβέλεια και μακρόπνοο ορίζοντα. Ταυτόχρονα, ο Μάρκος Βερέμης και ο Franck Cohen, μαζί με τον Αντώνη Κυριαζή, τον Όμιλο Olympia και τους διεθνείς επενδυτές, είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες στο δ.σ. για την υποστήριξη της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και την προώθηση της καινοτομίας και των ψηφιακών business λύσεων στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό» δήλωσε ο Πάνος Μαρτίνης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SoftOne. 

Διαβάστε επίσης: Intrasoft: Στη Netcompany έναντι 235 εκατ. ευρώ

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός πρόεδρος, Αντώνης Κυριαζής, διαβεβαίωσε ότι «προσβλέπουμε στη στενή, μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία με τους νέους επενδυτές». «Προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας, είναι η δημιουργία ακόμη πιο ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών, που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στην αγορά». 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η συμμετοχή του Franck Cohen στο διοικητικό συμβούλιο της SoftOne επιβεβαιώνει τη στρατηγική προσαρμογής του Ομίλου στα πρότυπα διοίκησης διεθνών εταιρειών τεχνολογίας. Ο Franck Cohen κατείχε επί σειρά ετών διευθυντικές θέσεις στη SAP Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος εταιρειών τεχνολογίας όπως η UIPath και η Workday.  

Ο Μάρκος Βερέμης, από την πλευρά του, είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital. Είναι Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΒ, και παράλληλα ενεργός επενδυτής και μέλος των διοικήσεων επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct.  

Ποια είναι η SoftOne

Η SoftOne Technologies Α.Ε. ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων ERP και CRM, καθώς και πρωτοποριακών cloud υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Coca – Cola HBC: Απέκτησε και επίσημα το 30% της Caffe Vergnano

Με έδρα την Αθήνα, αναπτύσσει σύγχρονες λύσεις μηχανογράφησης που υποστηρίζουν κάθε εναλλακτικό μοντέλο λειτουργίας (on-premise ή SaaS), εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσο και τις σύνθετες απαιτήσεις μεγαλύτερων εταιρειών.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά περισσότερους από 170 εργαζόμενους, διαθέτοντας παράλληλα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική και επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία), αριθμώντας ήδη ένα πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 20.000 επιχειρήσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News