ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποια είναι η Real Consulting που εντάχθηκε στην Εναλλακτική Αγορά

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Διονύσης Αθανασάκος

Ποια είναι η Real Consulting που εντάχθηκε στην Εναλλακτική Αγορά

Γεγονός αποτελεί, από χθες, η ένταξη –η πρώτη ύστερα από μία δεκαετία– στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Real Consulting. Η εταιρεία Πληροφορικής διαθέτει σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό και αποτελεί εταίρο της εταιρείας λογισμικού SAP, της Microsoft και άλλων πολυεθνικών παικτών στον κλάδο της Πληροφορικής.

Η είσοδος στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», πραγματοποιείται με ιδιωτική τοποθέτηση (private placement) ύψους 5 εκατ. ευρώ που καλύπτεται, ως επί το πλείστον, από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. Τον Νίκο Β. Βαρδινογιάννη, που ελέγχει το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Real Consulting και κατέχει τη θέση του προέδρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο και τον ιδρυτή της Αναστάσιο Παπαργύρη και άλλους.

«Η εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά έρχεται σε συνέχεια της “ωριμότητας” της εταιρείας και των εξαγορών και συγχωνεύσεων που διερευνούμε στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα αναμένουμε ενίσχυση της οργανικής ανάπτυξης λόγω τόσο των έργων που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και της διεκδίκησης νέων συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα που αντιπροσωπεύει το 95% της δραστηριότητάς μας. Θα λέγαμε ότι ο δημόσιος τομέας, με στόχο την περαιτέρω ψηφιοποίηση των συστημάτων του, στρέφεται περισσότερο σε λύσεις που δύναται να προσφέρει η αγορά», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Real Consulting Διονύσης Αθανασάκος.

Η Real Consulting συμπληρώνει δύο δεκαετίες δραστηριότητας το 2022, έχοντας στο παρελθόν προχωρήσει σε εξαγορές που περιλαμβάνουν την απόκτηση του 75% της γερμανικής Incadea που αναπτύσσει λογισμικό για την αγορά αυτοκινήτου και της θυγατρικής της Hewlett Packard, HP MmS (νυν RC MmS). Κατά τη χρήση του 2020, η Real Consulting, σε επίπεδο ομίλου, εμφάνισε πωλήσεις 19,7 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) 2,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,6 εκατ. ευρώ.

Η κινητικότητα, που καταλαμβάνει όλο το φάσμα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, από τη δημιουργία λογισμικού μέχρι την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, όπως τα κέντρα δεδομένων, αναμένεται να γιγαντωθεί το προσεχές διάστημα όσο προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέσω του ευρωπαϊκού σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν ψηφιακά έργα της τάξεως των 7 δισ. ευρώ, των οποίων το ύψος ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο εάν ληφθεί υπόψη ο δανεισμός και η μόχλευση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News