ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Delivery Hero: Εξαγοράζει Kiosky’s, delivery.gr και e-table

Delivery Hero: Εξαγοράζει Kiosky’s, delivery.gr και e-table

Τη θέση της κυρίως στην αγορά της μικρής λιανικής ενισχύει η Delivery Hero, ο γερμανικός όμιλος στον οποίο ανήκει η efood, καθώς προχώρησε στην εξαγορά από τον Όμιλο Μούχαλη των εταιρειών ΙΝΚΑΤ ΑΕ και Άλφα Διανομές, στις οποίες ανήκουν τα περίπτερα και μίνι μάρκετ kioskys, καθώς και η υπηρεσία delivery.gr αλλά και e-table.gr για τις κρατήσεις σε εστιατόρια.

Το δίκτυο της μικρής λιανικής που εξαγόρασε η Delivery Hero ξεπερνά τα 500 σημεία, κάτι που καθιστά τον γερμανικό όμιλο στην εν λόγω αγορά κυρίαρχο και εντείνει τον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία, ανταγωνισμός που αναπτύσσεται τόσο από το αντίπαλο δέος της efood, την Wolt η οποία έχει δημιουργήσει τη Wolt Market, τους παραδοσιακούς λιανέμπορους που διαθέτουν τα δικά τους «καταστήματα γειτονιάς ή ευκολίας» (convenience stores) και τα μεμονωμένα μίνι μάρκετ.

H Delivery Hero, στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται το efood, επιβεβαιώνει πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον Όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ στις 02 Σεπτεμβρίου του 2021.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν  την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket. Η συμφωνία βεβαίως θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία έχει ήδη γνωστοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News