Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 08:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Moody’s: Credit positive η εξαγορά της Coca Cola HBC στην Αίγυπτο

Moody’s: Credit positive η εξαγορά της Coca Cola HBC στην Αίγυπτο

Θετικά αξιολογεί ο οίκος Moody’s την απόφαση της Coca Cola HBC να αποκτήσει ισχυρή παρουσία και στην αγορά της Αιγύπτου, με την εξαγορά της  Coca-Cola Bottling Company of Egypt S.A.E. (CCBCE) έναντι 427 εκατ. δολαρίων (365 εκατ. ευρώ). Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους, εφόσον λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχώ. 

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η εξαγορά είναι credit positive γιατί θα αυξήσει την γεωγραφική διαφοροποίηση της CCH επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε μία χώρα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα θα περιορίσει τη μόχλευση του ομίλου, αφού θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό με υφιστάμενο ρευστό. 

Η CCBCE είναι δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μη αλκοολούχων αναψυκτικών στην Αίγυπτο, όπου διατηρεί πέντε εργοστάσια εμφιάλωσης. Είχε έσοδα ύψους 400 εκατ. ευρώ το 2020 και καθαρά κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά η συμφωνία ενισχύσει και την έκθεση της CCH σε πιθανή μεταβλητότητα στις επιδόσεις των αναδυόμενων αγορών και στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμών, προειδοποιεί ο Moody’s. Σε κάθε περίπτωση όμως ο οίκος περιμένει βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News