Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 20:20
BUSINESS & FINANCE

Philip Morris: Κέρδισε τον αγώνα έναντι της Carlyle στον κλάδο των φαρμάκων

Philip Morris: Κέρδισε τον αγώνα έναντι της Carlyle στον κλάδο των φαρμάκων

Την προσφορά της Philip Morris International για 1 δισ. βρετανικές λίρες δέχθηκε η φαρμακοβιομηχανία Vectura, καθώς ήταν υψηλότερη από την πρόταση της Carlyle, η οποία επίσης τη διεκδικούσε. Η τελική προσφορά της Philip Morris ήταν 1,65 λίρες ανά μετοχή, ενώ της Carlyle, που αποσύρθηκε χθες από τον αγώνα ήταν 1,55 λίρες.

Δεκάδες ομάδες από τον κλάδο της υγείας άσκησαν επανειλημμένως πίεση στη Vectura να απορρίψει την Philip Morris, διότι προβλέπουν ότι θα βλάψει την εικόνα και τους στόχους της φαρμακοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα ανησυχούν ότι κανένας ερευνητής και επιστήμονας από τον τομέα της υγείας δεν θα θέλει να συνεργαστεί με μία καμπνοβιομηχανία. Μάλιστα, ορισμένοι παρομοιάζουν τη συμφωνία με τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που εξασφάλισε το BBC, προτεραιότητα της Vectura είναι να ικανοποιήσει τους μετόχους της. Επίσης, σημειώνουν ότι η Philip Morris αξίζει να λάβει μία ευκαιρία για μετάβαση σε άλλους κλάδους. Εξάλλου, όπως έχει τονίσει η καπνοβιομηχανία, στόχος της είναι μέσα σε 10 χρόνια να εξασφαλίζει τα μισά της έσοδα από δραστηριότητες εκτός των καπνικών προϊόντων.

Τώρα, η Philip Morris οφείλει να πείσει το 51% των μετόχων να εκποιήσουν τα μερίδιά τους. Οι υπόλοιποι βέβαια ενδέχεται να μην θέλουν να καταστούν μέτοχοι μειοψηφίας στη θυγατρική μίας καπνοβιομηχανίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και BBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News