Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 10:05
BUSINESS & FINANCE

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο

Αύξηση κατέγραψε τον Ιούλιο ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο Χίθροου, καθώς η βρετανική κυβέρνηση χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ωστόσο η διοίκηση του αεροδρομίου προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβατών εξακολουθεί να είναι κατά 80% χαμηλότερος σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο πάνω από 1,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο, με τον περασμένο μήνα να καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις από τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν ξεκινήσουν τα lockdown στην Ευρώπη και «παγώσουν» τα ταξίδια. Οι αρχές του αεροδρομίου, του πιο πολυσύχναστου στη Βρετανία, και πριν από την πανδημία του πιο πολυσύχναστου στην Ευρώπη, επισήμαναν ότι η βρετανική κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα για να συμβάλει στην επιστροφή των ταξιδιών στα επίπεδα του 2019.

Τόσο το Χίθροου όσο και οι αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways επέκριναν το Λονδίνο ότι καθυστέρησε να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά την πρόοδο των εμβολιασμών και ζητούν να προστεθούν περισσότερες χώρες στον κατάλογο χωρών χαμηλού κινδύνου.

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική κυβέρνηση ήρε την υποχρεωτική καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από χώρες μεσαίου κινδύνου, εξέλιξη που οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 74% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Από τις αρχές Αυγούστου η Βρετανία άνοιξε τα σύνορά της σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News