Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 19:43
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Πρόεδρος της NatWest: Αλλάζει ριζικά η ζωή στα γραφεία του Σίτι

Πρόεδρος της NatWest: Αλλάζει ριζικά η ζωή στα γραφεία του Σίτι

Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία όσον αφορά στη ζωή στα γραφεία της βρετανικής πρωτεύουσας «ήρθαν για να μείνουν», σύμφωνα με τον πρόεδρο μίας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Βρετανίας. 

Ο Χάουαρντ Ντέιβις της NatWest Group δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι δεν περιμένει επιστροφή στα προ της πανδημίας επίπεδα στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς οι εργαζόμενοι γραφείου αρνούνται να επιστρέψουν στην εβδομάδα των πέντε ημερών εργασίας με τις καθημερινές μετακινήσεις.

«Η εποχή που 2.500 άτομα περνούσαν την κεντρική είσοδο των γραφείων μας στις 8.30 π.μ. και εν συνεχεία αποχωρούσαν ξανά στις 6 μ.μ. έχουν περάσει ανεπιστρπτί. Παρότι ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, κυρίως traders, παραραμένουν στο γραφείο τους, η πλειοψηφία των εργαζομένων της NatWest αναμένεται να επιστρέψει σταδιακά. Αυτό που προσδοκούμε τώρα είναι να έχουμε λίγες μέρες το μήνα τους εργαζομένους πίσω στο γραφείο, και τον υπόλοιπο καιρό θα γίνεται κατά ομάδες, ωστόσο υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα που θα παιρνούν και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας στο γραφείο», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της NatWest. 

Αντίστοιχο σχήμα θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες τράπεζες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS, Ραλφ Χάμερς, να αναφέρει μόλις χθες ότι οι δικοί του τραπεζίτες θα έχουν τη δυνατότητα της μερικής εργασίας από το σπίτι με βάση το νέο υβριδικό μοντέλο. 

Η εμπειρία της NatWest υποδηλώνει ότι η επιστροφή των εργαζομένων που μένουν μακριά από το Σίτι του Λονδίνου θα είναι πολύ αργή, παρά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση απέσυρε τα περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα. 

Επίσης, ο Ντέιβις χαιρέτισε την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας αυτό το μήνα να άρει τους περιορισμούς στην καταβολή μερισμάτων και ο ίδιος είπε ότι αναμένει τα μερίσματα στις τράπεζες να επιστρέψουν σε «σταθερό επίπεδο». Δεν παρέλειψε ωστόσο να προειδοποιήσει για το πρόβλημα του πληθωρισμού στη Βρετανία, επικαλούμενος τις αυξήσεις μισθών, μεταξύ άλλων παραγόντων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News