Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 18:18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis – Lamda: Project 55 εκατ. ευρώ για Retail Park στο Ελληνικό

Έκτασης 30.000 τ.μ.

Fourlis – Lamda: Project 55 εκατ. ευρώ για Retail Park στο Ελληνικό

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Lamda Development για την υλοποίηση ενός εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) γνωστοποίησε η διοίκηση της Fourlis Α.Ε. Συμμετοχών.

To νέο πάρκο θα απαρτίζεται από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (big boxes) και θα ανεγερθεί εντός ενός νέου εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Ελληνικού, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Το εμπορικό κέντρο, έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης της Lamda Development στην περιοχή του πρώην αερολιμένα Αθηνών, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στην πρώτη 5ετή φάση υλοποίησης του μεγαλόπνοου project. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Retail Park υπολογίζεται σε 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεργασία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό μνημόνιο, προβλέπει την απόκτηση από τη Fourlis διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί από την υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία της Fourlis με την επωνυμία «TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ».

Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. στη Lamda Development αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, προλειαίνοντας το έδαφος για την πολυαναμενόμενη έναρξη των έργων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News