Business & Finance Παρασκευή 18/06/2021, 14:52
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ελληνικό: Σε πλειστηριασμό τα 7 εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη

Ελληνικό: Σε πλειστηριασμό τα 7 εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση, με την οποία αίρεται μία από τις εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της οικονομικής συναλλαγής μεταβίβασης της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development. Η υπόθεση αφορούσε τα επτά εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και τα οποία τελικά θα τεθούν προς πώληση με πλειστηριασμό. 

Σωματείο πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία φιλοδοξούσε να διατηρήσει εντός της παραχωρούμενης έκτασης, ώστε να εκτίθενται ως μουσειακά αντικείμενα. Ωστόσο η Ελληνικό Α.Ε. είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχε ζητήσει να της δοθεί άδεια να εκποιήσει με πλειστηριασμό τα επτά μη πλόιμα αεροσκάφη που είχαν εγκαταλειφθεί στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Η αίτησή αυτή συζητήθηκε στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στις 26.5.2021 και σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ’ αρ. 124/2021 απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία γίνεται δεκτή. Κατόπιν αυτού η εταιρεία θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την επίσπευση του πλειστηριασμού. 

Mεταξύ των επτά αεροσκαφών βρίσκεται και ένας παροπλισμένος λεβιάθαν των αιθέρων, ένα Boeing 747, αλλά και μικρά διθέσια μονοκινητήρια. Αυτά τα αεροσκάφη φέρεται να είναι ιδιοκτησία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας ή αλλιώς ΠΟΛΚΕΟΑ, που ιδρύθηκε το 1989, και ανάμεσα στα σχέδιά του είναι η ανάπτυξη μέσα στον χώρο του Ελληνικού ενός μουσείου πολιτικής αεροπορίας. Η κυβέρνηση με επιστολή της στις αρχές Φεβρουαρίου προς τον ΠΟΛΚΕΟΑ είχε ζητήσει την αρωγή του προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Υπενθυμίζεται πως στη σύμβαση παραχώρησης έχει τεθεί όρος για να παραλάβει η Lamda Development το ακίνητο και να ξεκινήσει την επένδυση, καταβάλλοντας παράλληλα το τίμημα της πρώτης δόσης των 300 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, να απομακρυνθεί και ο τελευταίος χρήστης ή καταπατητής του ακινήτου. Η Ελληνικό Α.Ε. χαρακτήριζε αυθαίρετη την παραμονή των επτά αεροσκαφών στον χώρ, αφού δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News