Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 15:13
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Νέα Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων η Γ. Στεφανάκου 

Η ΕΥΔΑΠ στοχεύει σε ένα πρόγραμμα που θα δεκαπλασιάσει την απορρόφηση επενδύσεων

ΕΥΔΑΠ: Νέα Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων η Γ. Στεφανάκου 

Νέα Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων αναλαμβάνει στην ΕΥΔΑΠ, η Γεωργία Στεφανάκου, μια αλλαγή που έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου οργανογράμματος της εισηγμένης. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βασικό στόχο της νέας γενικής διεύθυνσης αποτελεί η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλα έργα συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εισηγμένης έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία.

Από τις σχεδιαζόμενες αυτές επενδύσεις, 175 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για έργα μετασχηματισμού της εταιρείας, 700 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης και ανακυκλούμενου νερού στην Ανατολική Αττική και 200 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση δικτύων νερού για μείωση διαρροών. Το συνολικό αυτό «πακέτο» έργων εκτιμάται ότι θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ανάληψη των καθηκόντων από την κ. Στεφανάκου έχει ως εξής: 

«Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου οργανογράμματος, η κ. Γεωργία Στεφανάκου αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Μεγάλων Έργων. Βασικός στόχος της νέας Γενικής Διεύθυνσης είναι η αποτελεσματική υλοποίηση του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος μεγάλων έργων της εταιρείας αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ στοχεύει σε ένα πρόγραμμα που θα δεκαπλασιάσει την απορρόφηση επενδύσεων στα επόμενα πέντε χρόνια και θα  ενισχύσει την αξία της». 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News