Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 18:40

Interlife: Η πρώτη είσοδος στο Χ.Α. μετά από 3,5 χρόνια

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Interlife: Η πρώτη είσοδος στο Χ.Α. μετά από 3,5 χρόνια

Προς ολοκλήρωση βαίνει η πρώτη είσοδος εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια, όταν είχε λάβει χώρα η εισαγωγή των μετοχών της BriQ Properties.

Ο λόγος για την Interlife ΑΑΕ Γενικών Ασφαλίσεων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άναψε το «πράσινο φως» στο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας “ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ” για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των υφιστάμενων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρίας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για συνολικά 18.567.912 κοινές ονομαστικές μετοχές, με την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης να γνωστοποιείται από την ίδια την εταιρεία το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η Interlife θα ενταχθεί στον δείκτη των Ασφαλειών -όπου ήδη βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Πίστη- ενώ είναι εγγεγραμμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2012.

Τα οικονομικά μεγέθη

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη του 2019, η Interlife διαχειρίζεται ασφάλιστρα, συνολικής αξίας 68,6 εκατ. ευρώ, αριθμός αυξημένος κατά 5,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019.

Τα ετήσια κέρδη δε, ανέρχονται σε 25,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άλμα 145,95% έναντι του προηγούμενου έτους. Αποτέλεσμα είναι να «φιγουράρει» στη λίστα της ICAP με τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εντάσσεται στη λίστα με τις πέντε πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας.

Το who’s who

Η Interlife Ασφαλιστική έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1991 σε πολυμετοχική βάση. Τα κεντρικά γραφεία στεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο 4.500 τ.μ. στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στη Θέρμη.

Σπάει την «ξηρασία» 3,5 ετών

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν αυτή της BriQ Properties το καλοκαίρι του 2017, μέσω της απόσχισης από την Quest Συμμετοχών. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί και η είσοδος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Έκτοτε ωστόσο, το ελληνικό χρηματιστήριο μετράει μόνο «αποχωρήσεις» και μηδενικές «εισόδους».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News