Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 19:18
DATING APP

«Ραντεβού» με τη Wall Street για την Bumble

Στοχεύει σε IPO έως 8 δισ. δολαρίων

«Ραντεβού» με τη Wall Street για την Bumble

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισέρχεται η δημοφιλής εφαρμογή ραντεβού (dating app) Bumble Inc, υποβάλλοντας αίτημα για Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO).

Το αίτημα κατατέθηκε στην Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών της Wall Street, με προσφερόμενο αρχικό κεφάλαιο αξίας 100 εκατ. ευρώ -το οποίο βέβαια, δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί.

Η Bumble, η οποία ιδρύθηκε το 2014, θα επιδιώξει να επιτύχει κεφαλαιοποίηση ύψους 6 έως 8 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Μάλιστα, η εγγραφή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου αναμένεται να συμπέσει κοντά στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (σ.σ. η 14ης Φεβρουαρίου πέφτει Κυριακή).

Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley και JP Morgan ήδη ηγούνται των προσφορών που έχουν υποβληθεί.

Η μετοχή της Bumble θα ενταχθεί στον δείκτη Nasdaq Global Select Market, υπό το σύμβολο BMBL.

Ποια είναι η Buble

Η εταιρεία από το Τέξας αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών, στην οποία οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα -σ’ αντίθεση με τις περισσότερες dating apps. Μάλιστα, οι γυναίκες χρήστες κυμαίνονται στο 46,2% των συνολικών χρηστών.

Στις ΗΠΑ, μέχρι το 2019, οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες ανέρχονταν σε 5 εκατομμύρια, κατέχοντας τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο το Tinder. Συνολικά, διαθέτει παρουσία σε περίπου 55 χώρες. 

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, η πραγματική αξία της εταιρείας ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News